Ψάχνει ρήγμα… Πολάκη στην κυβέρνηση ο Μητσοτάκης: Σήμερα η πρόταση μομφής

Ο πρωθυπουργός θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης

O Παύλος Πολάκης

Τις επόμενες ώρες θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, μετά την επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε κάνει γνωστό, θα μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Με αυτό τον τρόπο καλύπτει τον Παύλο Πολάκη και επιπλέον αποφεύγει τις εσωκομματικές «φουρτούνες», καθώς αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει.

Κυμπουρόπουλος για επίθεση Πολάκη: Ήθελα πιο σταράτη στάση από Τσίπρα

Αν και το χρονοδιάγραμμα θα «κλειδώσει» στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σήμερα στις 13.00, το πιθανότερο είναι η συζήτηση να ξεκινήσει την Τετάρτη και να κρατήσει έως την Παρασκευή, αφού ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι ξεκινά μετά από δύο ημέρες.

«Τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη παρά τη στήριξη Τσίπρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στην Ξάνθη. Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας, που αναμένεται να καταθέσει την πρόταση μομφής ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας δε θα είναι παρών για να τοποθετηθεί, προτού μετατρέψει την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Αναβολή της ψήφου εμπιστοσύνης λόγω Τουρκίας ζητά ο Καμμένος

Εξάλλου, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για κρίση που έχει δημιουργηθεί από την τουρκική προκλητικότητα.

Τσακαλώτος: Να μιλήσουμε για τα μέτρα, όχι για τον Πολάκη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος άσκησε κριτική στον κ. Πολάκη, κάλεσε -στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για τις 120 δόσεις- τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Αυτή είναι η ρύθμιση των 120 δόσεων - Τη Δευτέρα πάει στη Βουλή

Όπως είπε, «ο ελληνικός λαός θέλει να ακούσει τα θετικά μέτρα. Εμείς θέλουμε να συζητήσουμε τις 120 δόσεις και τα άλλα μέτρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top