Στο Αιγαίο θα στοχεύουν οι τουρκικοί S400! Μέσω ΗΠΑ η ελληνική απάντηση

Νέα προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ακάρ

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 θα βρίσκονται σε δύο μήνες στην Τουρκία, εκτός απροόπτου, στοχεύοντας και προς το Αιγαίο. Η Αθήνα απαντά στην τουρκική προκλητικότητα, ενισχύοντας τη στρατιωτική της συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Μπορεί να τους βάλουμε στην Κωνσταντινούπολη, μπορεί στην Άγκυρα, μπορεί στο Ίντσιρλικ, μπορεί σε κάποια βιομηχανική περιοχή» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έσπευσε στις ΗΠΑ μαζί με το γαμπρό του Ερντογάν, Μπαϊράκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τραμπ. Στόχος να κατευνάσουν τους Αμερικανούς για την αγορά των ρωσικών πυραύλων.  

Οι S-400 αναμένονται στην Τουρκία μέσα στον Ιούνιο και είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθούν σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, προκαλώντας ανησυχία στην Αθήνα. Κι αυτό γιατί, θα μπορούν να καταρρίπτουν αεροσκάφη σε απόσταση 400 χιλιομέτρων. 

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ : ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ 

Η χώρα μας απαντά στην τουρκική προκλητικότητα, ενισχύοντας τους δεσμούς της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και με τρίτες χώρες στην περιοχή, όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, που επισκέφτηκε σήμερα την πρώτη Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

«Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρέχεται για να αυξήσουμε τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες, σε συνεργασία, όπου μπορούμε και όπου χρειάζεται, με τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.     

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου οι Τούρκοι προγραμματίζουν άσκηση του Ναυτικού τους με πυρά σε διεθνή ύδατα νότια της Ικαρίας . 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top