Με ντελιβεράδες συναντήθηκε ο Μητσοτάκης!

Συζήτηση σε ταβέρνα για την ανασφάλιστη εργασία και τα προβλήματά τους

Mητσοτάκης με ντελιβεράδες

Συνάντηση με διανομείς φαγητού  (delivery)είχε σήμερα το μεσημέρι σε ταβέρνα στο Μοσχάτο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης  με τους οποίους συζήτησε για α προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους,  τις συνθήκες εργασίας αλλά  και τις προσδοκίες που έχουν.

Μειώσεις φόρων για να ασφαλίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες  καταστημάτων τους «ντελιβεράδες»  υποσχέθηκε από την πλευρά του  ο  κ. Μητσοτάκης.  «Η συνάντηση γίνεται περισσότερο για να σας ακούσω και λιγότερο για να μιλήσω»  ξεκίνησε τη συζήτηση  ο κ. Μητσοτάκης  με τους διανομείς να περιγράφουν  την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στον κλάδο τους,  με κυρίαρχο το  ζήτημα της κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος. 

Πάνω από 1.000 ντελιβεράδες διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα 

«Βγαίνω έξω να δουλέψω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα»  ανέφερε χαρακτηριστικά ένας διανομέας.  Σε ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη συχνότητα των ατυχημάτων, ο διανομέας του είπε πως «τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα, ιδίως τις ημέρες που βρέχει. Και λόγω του καιρού και επειδή είναι περισσότερες οι παραγγελίες εκείνες τις ημέρες». 

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με ντελιβεράδες σε ταβέρνα στο Μοσχάτο  

‘Ένας άλλος  εργαζόμενος σε delivery παρουσίασε την προσωπική του ιστορία με το ΙΚΑ και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ώστε να μπορέσει να αποζημιωθεί από το ταμείο για το ατύχημα το οποίο είχε, χωρίς τελικά αυτό να καταστεί εφικτό. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά που δουλεύουν χωρίς ένσημα και δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση», τόνισε ο ίδιος.   

Συζήτηση έγινε  και για τον εξοπλισμό που χρειάζονται όσοι δουλεύουν στο delivery προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Οι διανομείς επισήμαναν ότι «στο 95% των περιπτώσεων, ο εξοπλισμός, μαζί με το μηχανάκι, είναι δικός μας», με τον πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνει τη σημασία που αποδίδει στην παροχή των αναγκαίων μέσων (όπως το κράνος και το ειδικό μπουφάν) και να αναφέρεται στην κρατική ρύθμιση που χρειάζεται  ώστε να μπορούν οι διανομείς να κάνουν ασφαλώς τη δουλειά τους.

Στη συνάντηση  αναλύθηκε εκτενώς και το θέμα των απολαβών τους σε συνδυασμό με το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας. Οι διανομείς  ανέφεραν ότι υπάρχει ένα τελείως στρεβλό πλαίσιο με πολύ υψηλή φορολογία και εισφορές που εντείνει το πρόβλημα της μαύρης εργασίας. 

Από τη συζήτηση του προέδρου της ΝΔ με διανομείς φαγητού 

Ένας διανομέας θυμήθηκε μάλιστα ότι όταν η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει τον Φ.Π.Α στην εστίαση από 24% σε 13% τότε «αμέσως αυξήθηκαν οι ασφαλισμένοι» ενώ συνάδελφός του επισήμανε πως «αν υπήρχε χαμηλότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, ο επιχειρηματίας δεν θα έχει πρόβλημα να δώσει περισσότερα». 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη βασική του δέσμευση για άμεση μείωση της φορολογίας και επαναφορά του Φ.Π.Α στην εστίαση στο 13%. «Θα μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές αλλά δεν θα υπάρχει το “άλλοθι” ότι “έχω τον εργαζόμενο ανασφάλιστο γιατί δεν βγαίνω”».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε επίσης τους νεότερους του τραπεζιού αν σκέφτονται το ενδεχόμενο να κάνουν οικογένεια. «Αυτό δεν προβλέπεται» απάντησαν  οι περισσότεροι  ενώ όπως πρόσθεσαν οι συνθήκες σήμερα δεν είναι δυστυχώς κατάλληλες για κάτι τέτοιο.  

Συζήτηση έγινε με τον κ. Μητσοτάκη και για την πολιτική επικαιρότητα, με έναν εξ αυτών να ρωτά  «πρόεδρε πότε θα φύγει ο Τσίπρας;»!  «Όταν γίνουν εκλογές, απλά δεν ξέρουμε ακόμη πότε ακριβώς θα γίνουν», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.  

Η συζήτηση έκλεισε με μία προσωπική αναφορά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: «Επιλέγω να είμαι στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω ώστε η ζωή των πολιτών να γίνει καλύτερη, ιδίως αυτών που είχαν λιγότερες ευκαιρίες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top