Αχτσιόγλου: «Στόχος μας η καταπολέμηση της μαύρης εργασίας»

Υπήρξε μείωση κατά 10%

Η Αχτσιόγλου

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη, υπεραμύνθηκε του αυστηρού νομοθετικού πλαισίου που αποκλείει από δημόσιους διαγωνισμούς τις εταιρείες φύλαξης και καθαρισμού, οι οποίες παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, λέγοντας ότι χαρακτηρίζονται από ακραίες παραβατικές συμπεριφορές. 

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι καμία επιχείρηση δεν απολαμβάνει ασυλίας και τόνισε ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ έχει ήδη ορατά αποτελέσματα με την αδούλωτη εργασία να έχει μειωθεί κατά 10% μονάδες. 

Από την πλευρά του ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για άνιση μεταχείριση των εταιρειών καθαρισμού και φύλαξης έναντι των άλλων εταιρειών, καθώς όπως ισχυρίστηκε, δεν τους δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς μέχρι την τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη κυβέρνηση για «εμμονική προσέγγιση απέναντι σε αυτές τις επιχειρήσεις» και για «άδικη εξοντωτική μεταχείριση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top