Και η Μπέτυ Μπαζιάνα με τον Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια

Θα ακολουθήσει ξεχωριστό πρόγραμμα με τη σύζυγο Ζάεφ

Και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη  Βόρεια Μακεδονία.  

Τσίπρας: Τι έκανα τη γραβάτα που μου χάρισε ο Ζάεφ!

Η κυρία Μπαζιάνα θα ακολουθήσει το δικό της πρόγραμμα με την «οικοδέσποινα» σύζυγο του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ζόρικα Ζάεφ, η οποία αποφεύγει γενικώς τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά περιγράφεται σαν ευγενική φυσιογνωμία.     

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Ζάεφ επισκέπτεται συχνά ιδιωτικά την Ελλάδα, της οποίας θαυμάστρια δηλώνει η κόρη του πρωθυπουργικού ζεύγους Αλεξάνδρα. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ  

Στις 9.30 το πρωί της  Τρίτης το πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργου στη Βόρεια Μακεδονία.

Βούτσης: Πλέον κανείς δεν αναφέρει ως Μακεδονία τη γειτονική χώρα

Η επίσημη υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα που θα συνοδεύεται και απο τη σύζυγο του Μπετυ Μπαζιάνα, θα γίνει στο πρωθυπουργικό μέγαρο, θα ακολουθήσει το τετ α τετ που θα εχει με τον Ζόραν Ζάεφ, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα δυο ώρες αργότερα οι δυο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις.

Στις 4.30 μ.μ. θα ξεκινήσει το επιχειρηματικό Φόρουμ όπου και οι δυο θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Στις συμφωνίες που θα υπογράφουν μεταξυ των δυο χωρών ξεχωρίζει αυτή που θα υπογράψει ο υπουργός εθνικής άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με την  ομόλογο του για τη  φύλαξη του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας απο την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, κάτι που εποφθαλμιούσε η πάντα πρόθυμη Τουρκία.

Τα ελληνικά μαχητικά θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο των Σκοπίων

Ξεχωρίζει επίσης η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό του οδικού και  σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκης -  Σκοπίων που θα δώσει ώθηση στις εμπορικές σχέσεις μεταξυ των δυο χωρών.

Δείτε τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα  για το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια  η απεσταλμένη του Star Ειρήνη Σαββοπούλου.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top