Βούτσης: Πλέον κανείς δεν αναφέρει ως Μακεδονία τη γειτονική χώρα

Με το μισό υπουργικό συμβούλιο στα Σκόπια ο Τσίπρας

Ο Νίκος Βούτσης

Για αποκατάσταση της αλήθειας, όσον αφορά τη Μακεδονία, κάνει λόγο ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος ως προς το ότι είμαι πρόεδρος μιας Βουλής που πήρε αυτήν την ιστορική απόφαση να κλείσει μια εκκρεμότητα και να ανοίξει μια νέα εποχή γειτονίας, συνεργασίας γενικότερα στα δυτικά Βαλκάνια και με τη χώρα μας, που θα φέρει πιο κοντά περισσότερο τους λαούς και την κοινή μοίρα στην περιοχή», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Οργή Τσίπρα για τα «μακεδονικά» κρασιά: Τα Σκόπια παραβιάζουν τις Πρέσπες!

Ο ίδιος, μιλώντας στο Αθηναϊκίο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφήνει αιχμές εναντίον κάποιων που «τους αρκούσε να φωνάζει όλος ο κόσμος "Μακεδονία" τη γείτονα χώρα, σε βάρος της ύπαρξης της ελληνικής Μακεδονίας» και σημειώνει πως πλέον «έχει αποκατασταθεί σε κλίμακα πλανητική, διεθνών οργανισμών, η πραγματικότητα και η αλήθεια».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι -όπως και στις βουλευτές εκλογές- «θα αναμετρηθούν επί της ουσίας δύο κεντρικές απόψεις για τον τύπο της ανάπτυξης, για τον τύπο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, για τον τύπο των κοινωνικών αντιλήψεων στα μεγάλα θέματα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης».

Μητσοτάκης από Βέροια: Οι Μακεδόνες αισθάνονται προδομένοι

Παράλληλα, δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχος» για την πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη, μιλώντας για «πολύ επικίνδυνο» φαινόμενο της συνάντησης ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού.

Στα Σκόπια αύριο ο πρωθυπουργός

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί την Τρίτη 2 Απριλίου μια ιστορική επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη γειτονική χώρα μετά την ανεξαρτητοποίησή της το 1991.

Ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται τα Σκόπια ο Τσίπρας

Μαζί με τον πρωθυπουργό θα ταξιδέψει στα Σκόπια το μισό υπουργικό συμβούλιο, αφού ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από 10 υπουργούς, αλλά και αρκετούς επιχειρηματίες.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας και θα υπογράψουν μια σειρά από διμερείς συμφωνίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top