Μητσοτάκης από Βέροια: Οι Μακεδόνες αισθάνονται προδομένοι

«Οι ευρωεκλογές μετατρέπονται σε δημοψήφισμα»

Ιδιαίτερα στάθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βέροια, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μακεδονία για Τρίτη ημέρα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «οι Μακεδόνες και όλοι οι Έλληνες, αισθάνονται προδομένοι και ταπεινωμένοι» και είπε η Συμφωνία ψηφίστηκε από μία τερόκλητη συμμαχία με αντάλλαγμα υπουργεία και θέσεις.

Όπως είπε, η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στα μακεδονικά προϊόντα, για τα οποία θα δώσει μάχη η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Θα μπορούσαμε και εμείς με μεγάλη ευκολία να είχαμε υπογράψει μία τέτοια συμφωνία στο Βουκουρέστι. Ο Κώστας Καραμανλής, όμως, είχε το θάρρος να πει όχι στις πιέσεις που του ασκήθηκαν. Η καρδιά της Μακεδονίας είναι εδώ, είναι ελληνική. Η Μακεδονία είναι Βεργίνα, είναι Μέγας Αλέξανδρος, όταν μιλάμε για τη Μακεδονία είναι η Μακεδονία που μεγαλώσατε», υπογράμμισε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο κ. Μητσοτάκης.

«Το μήνυμα το οποίο εισπράττω και εδώ από τη Κεντρική Μακεδονία είναι το ίδιο: Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, στις εκλογές που έρχονται θα δείξουμε την πόρτα της εξόδου στον κ. Τσίπρα, και θα φέρουμε ξανά στα πράγματα τη μεγάλη μας παράταξη, τη ΝΔ, την παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, που βρέθηκε πάντα στη σωστή μεριά της Ιστορίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος έστειλε μήνυμα κατά της χαμένης ψήφου στις ευρωεκλογές: «Έχει μεγάλη σημασία σε αυτές τις εκλογές να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη. Η κυβέρνηση αυτή κλείνει έναν επώδυνο κύκλο για τη χώρα, τα εθνικά της συμφέροντα και την οικονομία. Ο κόσμος δε θα δώσει τρίτη ευκαιρία στον κ.Τσίπρα, θα δώσει πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top