Έκτακτο «δώρο Πάσχα»: Ο Τζανακόπουλος απαντά στα σενάρια

«Διευθετούμε οριστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας»

«Αυτά έχουν ξεκαθαριστεί από χθες με μεγάλη σαφήνεια, η κυβέρνηση αυτή δε μοιράζει λεφτά με το ελικόπτερο, ούτε κάνει προεκλογικά κόλπα και τρικ», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- για το αν ισχύουν τα περί σχεδίου για χορήγηση εφάπαξ επιδόματος έως 250 ευρώ το Πάσχα στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση έχει «μία πολύ συγκεκριμένη δημοσιονομική και κοινωνική πολιτική, την οποία έχει ξεδιπλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της».

Μύλος με το έκτακτο «δώρο Πάσχα» σε Δημόσιο και συνταξιούχους

«Καθ’ όλη την τετραετία δημιουργούσαμε δημοσιονομικό χώρο, τον οποίο επιστρέφαμε σε αυτούς που είχαν ανάγκη. Με τα πλεονάσματα που πετυχαίνουμε, μέχρι σήμερα, πάντα επιστρέφαμε σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, με αιχμές προς την αντιπολίτευση, θύμισε ότι είχε χαρακτηρίσει προεκλογικό και τα κοινωνικά μερίσματα του 2016, του 2017 και του 2018 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως για το 2019 προβλέφθηκε δημοσιονομικός χώρος περίπου 1 δισεκατομμυρίου, «ο οποίος πλέον χρησιμοποιείται για να υπάρχουν ελαφρύνσεις σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες».

Τι είπε για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

«Με τη ρύθμιση που κατατέθηκε επιτυγχάνεται ο στόχος να προστατευτεί η πρώτη κατοικία και παράλληλα διευκολύνεται η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προστασία Α' κατοικίας: Τα 10 σημεία – κλειδιά για τον νέο «νόμο Κατσέλη»

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν άλλαξε ο πυρήνας όσων είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και των ελληνικών τραπεζών σε ότι αφορά τα όρια, ενώ, παράλληλα, «δε στερείται το δικαίωμα του δανειολήπτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη».

«Παραλάβαμε μια χώρα στην οποία από 1/1/2015 είχε πάψει να ισχύει η οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας. Καταφέραμε από τότε μέχρι σήμερα, τόσο την παράταση της ισχύος του νόμου Κατσέλη, την εξέλιξή του με τις παρεμβάσεις του κ. Σταθάκη και, σήμερα, κλείνουμε αυτή την εκκρεμότητα με μια ρύθμιση που προστατεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, με επιπρόσθετη πρόβλεψη και για τα επιχειρηματικά δάνεια», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Τι είπε για τη δόση του 1 δισεκατομμυρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φάνηκε βέβαιος πως η Ελλάδα θα πάρει τη δόση των 970 εκατομμύρια ευρώ, από κέρδη της ΕΚΤ και κεντρικών τραπεζών που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα.

EuroWorking Group Για Ελλάδα: Δε βρέθηκε λύση για την α' κατοικία

Όπως είπε, θα του θα του κάνει μεγάλη εντύπωση αν δεν πάρει η κυβέρνηση αυτά τα χρήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top