Ερντογάν: Γεια σου Σμύρνη, που ρίχνεις στη θάλασσα τους γκιαούρηδες!

Για «προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές» κάνει λόγο το ΥΠΕΞ

Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία στη Σμύρνη

Σε νέο εθνικιστικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική ομιλία στη Σμύρνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σφαγή που έκανε ο τουρκικός στρατός το 1922, καταστρέφοντας και καίγοντας τη Σμύρνη.

«Σμύρνη, που ο στρατός του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε απελευθέρωσαν ξανά στις 9 Σεπτεμβρίου. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος και συνέχισε: «Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».

Απομονωμένος ο Ερντογάν «βρυχάται» - Τι σημαίνει για τα εθνικά συμφέροντα

«Στην εισβολή των Ελλήνων στην Σμύρνη, κάποιοι τους υποδέχθηκαν με λουλούδια στα χέρια. Θυμηθείτε, έτσι τους υποδέχτηκαν κάποιοι. Αλλά η ίδια Σμύρνη ξεσηκώθηκε και στις 9 Σεπτεμβρίου έριξε τον εχθρό στην θάλασσα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Για «προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές» κάνει λόγο το ΥΠΕΞ

Αυστηρή απάντηση, μιλώντας για «προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές», έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο Πρόεδρο.

Τριπλή πρόκληση από την Άγκυρα- Ευθείες απειλές πολέμου από τον Ερντογάν

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς. Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top