Τριπλή πρόκληση από την Άγκυρα- Ευθείες απειλές πολέμου από τον Ερντογάν

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους «Τούρκους» στη Θράκη

Τριπλή πρόκληση είχαμε σήμερα από την Τουρκία. Με ευθείες απειλές πολέμου του Ερντογάν για το Αιγαίο, επικίνδυνες υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά, αλλά και προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για Τούρκους στη Θράκη. Ο Πέτρος Μποτσαράκος αναλύει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Ελληνικά μαχητικά πήραν στο κυνήγι τα τουρκικά F- 16 μετά από νέες προκλητικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.
-10.06 λεπτά το πρωί  δυο τουρκικά F-16  χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης  πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες  στα 7.500 μέτρα  
-και 2 λεπτά αργότερα στις 10.08  πέταξαν πάνω  από την Παναγιά, στα 8.500 μέτρα.

Τουρκικά F16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά

Και σαν να μην έφτανε η στρατιωτική πρόκληση ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε και τα ρέστα εξισώνοντας την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο με τις  ελληνικές αναχαιτίσεις και απειλώντας ότι θα πάρει τους ρωσικούς  S-400 και θα τους χρησιμοποιήσει.
«Αλλά όταν απογειώνονται τα αεροσκάφη της Ελλάδας και μετά απογειώσουμε και εμείς τα δικά μας τότε λένε 'γιατί απογειώθηκαν;' Τι θα πει αυτό; Αυτά δεν είναι τουριστικά, αν απογειώνονται τα δικά σου, θα απογειωθούν και τα δικά μου» είπε ο Ερντογάν.

Απάντηση της Αθήνας: Η ελληνική κυριαρχία δεν αμφισβητείται 

Η Αθήνα απάντησε  στον Σουλτάνο εξαπολύοντας διπλωματικά πυρά και σχολίασε ότι είναι έκθετος για την επιλεκτική εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου.

«Η προσπάθεια της Τουρκίας να εξισώσει τις πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με τις επιχειρήσεις αναγνώρισης και αναχαίτισης στις οποίες προβαίνει η ελληνική πολεμική αεροπορία υπερασπιζόμενη την εθνική κυριαρχία, είναι απολύτως απαράδεκτη» σημείωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος ζητά, με προκλητικό τρόπο, από τη χώρα μας κάτι ανήκουστο. Να  εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και να σταματήσει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους «Τούρκους» στη Θράκη

Σε τοίχο έπεσε ο τούρκικος τσαμπουκάς και στις Βρυξέλλες. Στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας ο  Τσαβούσογλου  άκουσε εξάψαλμο για  τις απειλές στην Κύπρο και το Αιγαίο κι απάντησε με  το γνωστό παραμύθι για Τούρκους στη Θράκη.

«Ελπίζω ότι θα αναδείξετε τις ίδιες ανησυχίες και για την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και την μουσουλμανική κοινότητα. Οι Τούρκοι στην Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την τουρκική τους ονομασία»
Μάλιστα ο Τούρκος υπουργός απείλησε εμμέσως ότι η αν η Ευρώπη κόψει τη χρηματοδότηση στην Τουρκία τότε  θα κλονιστεί η δέσμευση της χώρας του για μια πορεία προς την Ευρώπη.

Τριπλή πρόκληση: Η Άγκυρα υπονομεύει τα μέτρα εμπιστοσύνης 

Μέσα σε 36 ώρες από το δείπνο που είχε ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τον  Μεβλούτ Τσαβούσογλου  στις Βρυξέλλες και την επίσκεψη  που συμφώνησαν  να κάνει ο Έλληνας υπουργός στην Αττάλεια την ερχόμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου, οι Τούρκοι πρόλαβαν να προκαλέσουν στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στη Θράκη υπονομεύοντας την προοπτική για συμφωνία στην εφαρμογή μέτρων Οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top