Δεύτερο χτύπημα από Ζάεφ: Μίλησε για «μακεδονική εθνική ταυτότητα»!

Παρά το διάβημα του ΥΠΕΞ για όσα είπε ο εκπρόσωπός του

Παραφωνίες  απο τα Σκόπια και τον  Ζόραν Ζάεφ, για δεύτερη φορά σε ένα 24ωρο.  Ο Ζάεφ ταυτίζει το επίθετο «μακεδονικός»  κατά αποκλειστικότητα με την χώρα του, σε μια τραβηγμένη ερμηνεία της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

«Η  υπόθεση της ταυτότητας είναι ξεκάθαρη. Είμαι σήμερα Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Μπορώ να πάω στις 28 Μαρτίου για να μιλήσω στο Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τη μακεδονική οικονομία, για μια μακεδονική κοπέλα, για έναν Μακεδόνα ήρωα» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.   

ΠΑΡΑΦΩΝΙΕΣ ΖΑΕΦ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΏΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ουσιαστικά ο Ζάεφ  αμφισβητεί όσα ο ίδιος έλεγε με την ρηματική διακοίνωση που είχε στείλει στην Αθήνα ότι η συμφωνία αναφέρεται αποκλειστικά στην υπηκοότητα και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα. «Αυτό προβλέπει η Συμφωνία. Όπου υπάρχει ζήτημα ταυτότητας που σχετίζεται με μια εθνική ομάδα, μια κοινότητα, εκεί παραμένει» ισχυρίζεται  ίδιος. 

ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ – ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» 

Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά τι διάβημα της Αθήνας για την πρωτοφανή δήλωση του εκπροσώπου του  που παρέπεμπε ευθέως  στην ρητορική του Ουράνιου Τόξου και σε «μακεδονική - γλωσσική μειονότητα»  στην Ελλάδα που δεν μιλά καν τα ελληνικά!

Διάβημα ΥΠΕΞ στα Σκόπια για τη δήλωση για «μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα

«Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία πληθυσμού στη Δημοκρατία της Ελλάδας που δεν μιλάει ελληνικά, η οποία μιλά άλλη γλώσσα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ζάεφ  Μποσνιακόφσκι. 

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου  στο αίτημα του Ουράνιου Τόξου να διδάσκονται «μακεδονικά» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, παραπέμποντας προς εξέταση το αίτημα σε επιτροπή επιστημόνων! 

Ουράνιο Τόξο: Να διδάσκεται η «μακεδονική γλώσσα» σε σχολεία - ΑΕΙ!

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: "ΤΟΥΡΚΟΙ" ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  για το 2018, σχετικά με την Ελλάδα και τα ανθρώπινα δικαιώματα μιλά για  μέλη μειονοτικών ομάδων «Τούρκους, Ρομά Βλάχους, Πομάκους ή Μακεδόνες» που δυσκολεύονται να δηλώσουν την ταυτότητα τους ελεύθερα! 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top