Διάβημα ΥΠΕΞ στα Σκόπια για τη δήλωση για «μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας

Διάβημα είχαμε πριν από λίγο από το Υπουργείο Εξωτερικών για μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της γειτονικής χώρας,  για κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας που δεν μιλούν ελληνικά. 

Όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, Ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος  της γειτονικής χώρας, απαντώντας σε πιεστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για όσους στη Βόρεια Ελλάδα μιλούν το σλαβικό ιδίωμα,  δήλωσε ότι:

«Υπάρχει μια κοινότητα ανθρώπων στη Βόρεια Ελλάδα, που μιλά διαφορετική γλώσσα από την ελληνική. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πω τι γλώσσα χρησιμοποιούν θα ήταν σαν να παρεμβαίνω στα εσωτερικά της χώρας» 

Το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα ζητώντας εξηγήσεις και  επισημαίνοντας ότι ο Νικολά Ντιμιτρόφ την Παρασκευή είχε πει ότι η μακεδονική γλώσσα δεν έχει σχέση με τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Π. Μποτσαράκος ανέφερε επίσης ότι ο Ζόραν Ζάεφ που βρίσκεται στην Αλβανία δέχθηκε την πρόταση του Έντι Ράμα για άνοιγμα συνόρων. Ο Αλβανός πρωθυπουργός πρότεινε μια βαλκανική «Σένγκεν» , δηλαδή σε όλα τα κράτη  των Δυτικών Βαλκανίων να υπάρχει ελεύθερη διάβαση των συνόρων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top