Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα βιασμού κοπέλας από χούλιγκανς

Τι αναφέρουν για το περιστατικό που ανέβηκε σε video στο Υoutube

Βουλή

Και σεξουαλική επίθεση δέχθηκε από χούλιγκανς της Θύρας 7 του Ολυμπιακού η κοπέλα που έπεσε θύμα οπαδικής βίας και μαχαιρώθηκε, όπως υποστηρίζουν 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Πολιτισμού και  Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη, με θέμα «σχετικά με τα περιστατικά οπαδικού χουλιγκανισμού και το περιστατικό έμφυλης βίας εναντίον νεαρής γυναίκας από χούλιγκανς της Θύρας 7». 

Μαχαίρωσαν 22χρονη οπαδό του ΠΑΟ - Εκτός ελέγχου η «βεντέτα» των αιωνίων

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαρτίου 2019 ανέβηκε στο YouTube βίντεο που αποτυπώνει ένα περιστατικό ακραίας βίας έναντι μιας κοπέλας. Το βίντεο πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε πως αναρτήθηκε από φερόμενους οπαδούς του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο κάποιου είδους «διαδικτυακού πολέμου» έναντι φερόμενων οπαδών του Παναθηναϊκού. 

Στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα πέντε ή και περισσότεροι άντρες να έχουν ρίξει στο έδαφος και να χτυπούν βίαια τη νεαρή γυναίκα, ενώ στο τέλος την μαχαιρώνουν. 

Το περιστατικό που διαδραματίζεται στο βίντεο φημολογείται ότι συνέβη στις 18 Φεβρουαρίου στο Ίλιον. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 5 Φεβρουαρίου, είχε πραγματοποιηθεί επίθεση στο Περιστέρι, όταν μία μερίδα φερόμενων οπαδών του Ολυμπιακού επιτέθηκε στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Περιστερίου, όπου και υπάρχει το club των Πρασίνων «West Block». 

«Στις 7 Μαρτίου 2019 αποκαλύφθηκε ότι η νεαρή γυναίκα είναι οργανωμένη στον Παναθηναϊκό, γνωστή στους φερόμενους οπαδούς του Ολυμπιακού για την ενεργή της συμμετοχή της στην αντίπαλη ομάδα. Η 22χρονη μαχαιρώθηκε, ξυλοκοπήθηκε και υβρίστηκε στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης - όπως και δύο περαστικοί που δεν είχαν καμία σχέση με τις δύο ομάδες - από τέσσερα με πέντε άτομα. Σημειώνεται ότι διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο για να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, το βράδυ της επίθεσης. Τότε και κατήγγειλε ληστεία, γι' αυτό και την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ακόμα ότι «υπάρχει όμως, μία ομολογία μέλους του συνδέσμου του Ολυμπιακού του Κορυδαλλού, η οποία έγινε στη σελίδα του εν λόγω συνδέσμου στο Facebook. Σύμφωνα με την ομολογία αυτή ούτε λίγο ούτε πολύ, η 22χρονη κοπέλα δέχθηκε και σεξουαλική βία, καθώς το περιστατικό που καταγράφεται στο βίντεο είναι η βίαιη αντίδραση των χούλιγκανς της Θύρας 7 έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα του βιασμού της».  

Παραθέτουν μάλιστα εικόνα από συνομιλία στα social media οπου μέλος της Θύρας 7 από τον Κορυδαλλό, παραδέχεται ότι ήθελαν να κάνουν σεξ με την κοπέλα και εκείνη αντιστάθηκε!  

 

  

(H συνομιλία στα social media για την απόπειρα βιασμού της κοπέλας την οποία συμπεριλαμβάνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) 

Σημειώνεται ότι, μετά το περιστατικό αυτό στο Ίλιον, ακολούθησαν, σύμφωνα με ενδείξεις, «αντίποινα» από χούλιγκανς Παναθηναϊκούς, με επίθεση στο Παπαστράτειο Κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά, όπου διεξαγόταν αγώνας γυναικείου πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γλυφάδα. 

Οι 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν στο κείμενο της ερώτησής τους ερωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς:  

«1. Πώς προτίθενται να ενεργήσουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα, προλαμβάνοντας την επανάληψή τους στο μέλλον;

2. Προτίθενται να εφαρμόσουν στρατηγικές εξυγίανσης του ποδοσφαίρου, στην κατεύθυνση της πίεσης προς τις διοικήσεις των Ομάδων, προκειμένου να μη λειτουργούν ως «ιδιωτικοί στρατοί» για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων;

3. Πώς σκοπεύουν να ενεργήσουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο σεξισμός σε όλες του τις διαβαθμίσεις στα γήπεδα, αλλά κι εν γένει στον αθλητισμό, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί φαινόμενο όπως αυτό της βίας και της απόπειρας βιασμού εναντίον της 22χρονης κοπέλας;» 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top