Ερώτηση ΝΔ στη Βουλή για το αεροπλάνο της Βενεζουέλας

Σε ποια ερωτήματα καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει

Βουλή

Συνέχεια στη Βουλή δίνει πλέον η  Νέα Δημοκρατία για το ζήτημα που ανέκυψε με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Με  ερώτηση του βουλευτή της Γιώργου Γεωργαντά,  η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.   

«Η πτήση-μυστήριο στο Ελ. Βενιζέλος συνδέεται με τον χρυσό της Βενεζουέλας»

Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην πτήση-μυστήριο στο «Ελ. Βενιζέλος»!

Θρίλερ με κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα στην ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη:      

«Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο έμεινε -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας- για 4 ώρες στην Αθήνα παρά το γεγονός ότι ο απαιτούμενος χρόνος για τον ανεφοδιασμό του δεν ξεπερνά τα 90 λεπτά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της στάσης του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο, ο Υπουργός Εξωτερικών φιλοξενήθηκε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου. 

Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα:

Γιατί η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα προσγείωσης του αεροσκάφους ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες απέρριψαν το σχετικό αίτημα;

Γιατί το αεροσκάφος προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ θα μπορούσε να εφοδιαστεί με καύσιμα στο Άμπου Ντάμπι όπου βρίσκονταν πριν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προκειμένου να επιστρέψει τελικά στη Βενεζουέλα;

Γιατί η κυβέρνηση αποσιώπησε την ύπαρξη των δύο εγκεκριμένων σχεδίων πτήσης που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Υ.Π.Α;».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top