Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην πτήση-μυστήριο στο «Ελ. Βενιζέλος»!

Ερωτήματα και κόντρα μεταξύ ΝΔ και Μαξίμου

Η προσγείωση - μυστήριο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», του κυβερνητικού αεροσκάφους  της Βενεζουέλας,  μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας παραδέχθηκε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η πτήση προκαλεί ερωτήματα και γίνεται αφορμή για  ακόμα μια πολιτική αντιπαράθεση.

Επιβεβαίωση Μαξίμου: Το αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στην Αθήνα

Θρίλερ με κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στο «Ελ. Βενιζέλος»

ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ 

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ήταν ενημερωμένο ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, θα προσγειωθεί στο ελληνικό αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό.  Μάλιστα η πρεσβεία της Βενεζουέλας είχε αιτηθεί και είχε κλείσει την αίθουσα VIP του αεροδρομίου, για την παραμονή και την ξεκούραση του Υπουργού της χώρας της. Δεν συναντήθηκε με κανένα Έλληνα ή άλλης εθνικότητας αξιωματούχο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο της κυβέρνησης Μαδούρο, απογειώθηκε από το Άμπου Ντάμπι και τροχοδρόμησε στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 13:59   το μεσημέρι. Στάθμευσε στο χώρο των VIP και παρέμεινε στο αεροδρόμιο μέχρι τις  17.47, οπότε και αναχώρησε με προορισμό το  Πράσινο Ακρωτήρι. 

ΥΠΑ: ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΗΣΗΣ  

«Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan» υποστηρίζει από την πλευρά της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία στην  ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι μετέβαινε σε αυτό  ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο οποίος και φιλοξενήθηκε κατά το διάστημα του ανεφοδιασμού στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».  

Στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το αεροσκάφος νηολογίου Βενεζουέλας (YV2486) το οποίο προσγειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενημερώνει ότι:

Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan.
Το αεροπλάνο σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης είχε προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις 07:30 (ώρα Ελλάδας) και διαδρομή μέσω του εναερίου χώρου των Μπαχρέιν, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, με προορισμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο συνολικός υπολογιζόμενος χρόνος πτήσης του αεροσκάφους ήταν περίπου 6 ώρες και 5 λεπτά. Το αεροσκάφος είχε πραγματική ώρα άφιξης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 13:59 (ώρα Ελλάδας) για ανεφοδιασμό καυσίμων (technical landing).

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα, προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας τους κ. Jorge Arreaza.

Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού. Να σημειωθεί ότι πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 17:47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 17:30 τοπική.

Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, Τυνησίας, Αλγερίας, Μαρόκου και Καναρίων Νήσων.

Ο υπολογιζόμενος χρόνος της πτήσης είχε διάρκεια 7 ώρες και 17 λεπτά».

ΕΡΙΖΟΥΝ ΜΑΞΙΜΟΥ  ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ 

Μαξίμου και Πειραιώς  διασταύρωσαν τα ξίφη τους  για την προσγείωση του αεροσκάφους. «Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;» ρώτησε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου:   

«Κατασκεύασαν μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε.  Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».
 Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έβγαλε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας 8 τόνους χρυσού.

Διπλωματικές πηγές για την προσγείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους της  Βενεζουέλας

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές στη χώρα μας, ο  Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας στις 25 και 26 του μηνός ήταν στη Γενεύη για συναντήσεις στον ΟΗΕ.

Εν πτήσει προς Γενεύη το αεροσκάφος έκανε ανεφοδιασμό στις Αζόρες. Μετά τη Γενεύη έφθασε στο Άμπου Ντάμπι. Στην επιστροφή σταμάτησε για ανεφοδιασμό στο «Ελευθέριος  Βενιζέλος», αλλά  ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος επέβαινε σε αυτό δεν πραγματοποίησε καμία συνάντηση ενώ βρισκόταν αστο αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας, όπως ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top