«Η πτήση-μυστήριο στο Ελ. Βενιζέλος συνδέεται με τον χρυσό της Βενεζουέλας»

Σοβαρή καταγγελία από βουλευτή – «Βλακώδες» απαντά ο πρέσβης της χώρας

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις

Μία σοβαρή καταγγελία για την πτήση-μυστήριο του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας, έκανε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Ο Χοσέ Γκέρα μιλώντας στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε πεπεισμένος πως το αεροσκάφος που μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνδέεται με τον χρυσό που βγάζει ο Νικολάς Μαδούρο από τη χώρα.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης τόνισε ότι εν μέσω της πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη Βενεζουέλα, το καθεστώς βγάζει συνεχώς χρυσό εν κρυπτώ. Εκτίμησε μάλιστα πως ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα δε θα προσγειωνόταν στην Αθήνα χωρίς ατζέντα. 

«Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», είπε χαρακτηριστικά. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», κατέληξε ο Γκέρα. 

Ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας στην πτήση-μυστήριο στο «Ελ. Βενιζέλος»!

Επιβεβαίωση Μαξίμου: Το αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στην Αθήνα

Θρίλερ με κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πρέσβης Βενεζουέλας: «Παρανοϊκό δημιούργημα φαντασίας»

Τους παραπάνω ισχυρισμούς διέψευσε κατηγορηματικά ο πρέσβης της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρέσβης της Βενεζουέλας, απαντώντας στην αντιπολίτευση είπε πως «όλα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ' όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα».  

Τέλος επιβεβαίωσε ότι «πράγματι το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε».

Σύμφωνα με τον Τόρες, «η παραμονή του χρειάστηκε να επεκταθεί για 4 ώρες» χωρίς να εξηγεί για ποιον λόγο συνέβη αυτό. Ο κ. Τόρες δηλώνει, επίσης, ότι «κατά τη διάρκεια των 4 ωρών συναντήθηκε μαζί μου, ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν είχε προγραμματιστεί από πριν».

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε για την πτήση

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ήταν ενημερωμένο ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μετέφερε τον Υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, θα προσγειωθεί στο ελληνικό αεροδρόμιο για ανεφοδιασμό. Μάλιστα η πρεσβεία της Βενεζουέλας είχε αιτηθεί και είχε κλείσει την αίθουσα VIP του αεροδρομίου, για την παραμονή και την ξεκούραση του Υπουργού της χώρας της. Δε συναντήθηκε με κανένα Έλληνα ή άλλης εθνικότητας αξιωματούχο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροπλάνο της κυβέρνησης Μαδούρο, απογειώθηκε από το Άμπου Ντάμπι και τροχοδρόμησε στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 13:59   το μεσημέρι. Στάθμευσε στο χώρο των VIP και παρέμεινε στο αεροδρόμιο μέχρι τις 17.47, οπότε και αναχώρησε με προορισμό το Πράσινο Ακρωτήρι. 

Την πτήση επιβεβαίωσε και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

«Πρόκειται για μια συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του Ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο flight plan» υποστηρίζει από την πλευρά της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία στην  ανακοίνωσή της παραδέχθηκε ότι μετέβαινε σε αυτό  ο Υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, ο οποίος και φιλοξενήθηκε κατά το διάστημα του ανεφοδιασμού στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».  


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top