Στην Κρήτη ο Σπίρτζης: Θα αποκατασταθεί πλήρως η γέφυρα του Κερίτη

«Το χρωστάμε στον Ελευθέριο Βενιζέλο και στους 108 που εκτελέστηκαν»

Γέφυρα Κερίτη

Τη δέσμευση του ίδιου, αλλά και του πρωθυπουργού, πως η γέφυρα Κερίτη στα Χανιά θα αποκατασταθεί πλήρως έδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, που μετρά τις πληγές της από την επέλαση της «Ωκεανίδας».

Ο υπουργός Υποδομών μίλησε για εντολή του Αλέξη Τσίπρα «να γιατρέψουμε τις πληγές της Κρήτης», ενώ -κατά την επίσκεψή του στη γέφυρα- διαπίστωσε μεγάλες βλάβες σε ένα «ιστορικό μνημείο».

Φεύγει σιγά σιγά η «Ωκεανίς»: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

«Η αποκατάσταση της γέφυρας θα γίνει, όπως έγινε η γέφυρα της Πλάκας, γιατί είναι ιστορικό μνημείο. Το χρωστάμε στους 108 αγωνιστές *, που εκτελέστηκαν κάποτε στη γέφυρα, το χρωστάμε και στον Ελευθέριο Βενιζέλο που έχτισε αυτή τη γέφυρα. Να αποκατασταθεί, όπως ακριβώς ήταν», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, εξηγώντας πως αμέσως θα βρεθεί μια προσωρινή λύση για την αποκατάσταση της σύνδεσης. 

Ο υπουργός Υποδομών επισκέφτηκε και στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι δύο μεγάλες κατολισθήσεις στο Βόρειο Οδικό Άξονα και δήλωσε ότι το υπουργείο θα αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του στο σημείο όπου κατέρρευσε τμήμα του δρόμου, πριν από τη γέφυρα Πλατανιά, άφησε αιχμές για τον τρόπο που γινόταν τα δημόσια έργα: «Δεν ήταν, αυτό που έπεσε, γέφυρα. Ήταν ένα μπάζωμα, που δεν ήταν γέφυρα, λόγω ενός αυθαίρετου που υπήρχε στο σημείο. Αυτά πρέπει και ως κοινωνία να τα ξεπεράσουμε, δεν έχουν να κάνουν ούτε με τις υποδομές, ούτε με τον τρόπο συντήρησης. Έχουν να κάνουν με το πώς γινόταν τα δημόσια έργα και πώς πρέπει να αναβαθμιστούν οι υποδομές και στην Κρήτη και σε όλη τη χώρα».
 

* Ο υπουργός αναφέρεται στην 1η Αυγούστου του 1941, όπου δυνάμεις των Ναζί εκτέλεσαν δίπλα στη γέφυρα 108 άνδρες από τον Αλικιανό και τα γύρω χωριά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top