O Ράμα προκαλεί για τα σύνορα με την Ελλάδα και ο Ερντογάν απειλεί!

Λάδι στη φωτιά των Βαλκανίων από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα θέτει ξαφνικά θέμα συνόρων με την Ελλάδα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των Βαλκανίων, την ώρα που ο Ερντογάν αυξάνει τις ασκήσεις του τουρκικού Στρατού στη Μεσόγειο.


Από την Προύσα, ο Ερντογάν βρήκε πάλι την ευκαιρία για λεονταρισμούς. «Εάν δεν προστατεύσουμε με αυστηρό τρόπο τα δικαιώματά και τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο, γνωρίζουμε πολύ καλά τι εικόνα θα εμφανιστεί μπροστά μας στο μέλλον» διαμήνυσε στη χώρα μας.  

ΔΙΨΗΦΙΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γι' αυτό και σήμερα οι Τούρκοι προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις στο Αιγαίο, από συνολικά οκτώ αεροσκάφη.

ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ... "ΠΟΡΘΗΤΗ" ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Οι Τούρκοι προσεύχονται πλέον στον ... "Πορθητή" που ψάχνει πλούτο στο βυθό της Αττάλειας. «Ας προσευχηθούμε να βρούμε φυσικό αέριο, ώστε να μπορούμε να παράγουμε και να καλύπτουμε μόνοι μας τις δικές μας ανάγκες» δήλωσε για τις προσευχές ο Τούρκος  υπουργός  Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.     

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΑΜΑ

Κι ενώ η Αθήνα προσπαθεί να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Άγκυρα, τα Τίρανα ρίχνουν  «λάδι στη φωτιά» με τον Έντι Ράμα να βάζει ξαφνικά θέμα συνόρων με την Ελλάδα. «Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα ; Τα σύνορα. Και ακόμα δεν έχουμε λύση...» ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στον τηλεοπτικό σταθμό Vision Plus.    

ΥΠΕΞ : ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΟΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας. «Οι δύο χώρες δεν συζητούν τα μεταξύ τους σύνορα, καθώς τούτα είναι καθορισμένα με βάση διεθνείς συμφωνίες και ουδεμία διαπραγμάτευση γίνεται επ' αυτών» τόνισαν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών.   

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

Το μόνο που συζητά η Αθήνα είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών, με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο μέχρι το καλοκαίρι. 

«Φυσικά, είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση, στις άμεσες προτεραιότητές μας» δήλωσε ο Γιώργος Κατούγκαλος, που από αναπληρωτής αναβαθμίσθηκε σε υπουργό Εξωτερικών με τον ανασχηματισμό.    

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΑΜΑ 

Τις δηλώσεις Ράμα κατέκριναν και στρατηγικοί αναλυτές, όπως  ο αναλυτής διεθνούς ασφάλειας Αθανάσιος Κοσμόπουλος, ο οποίος δήλωσε στο Star: «Είναι επικίνδυνο να μιλάει για χερσαία σύνορα σε τηλεοπτική εκπομπή». 

ΕΠΑΦΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΕ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΣΕΚΕΡΙΝΣΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης που μετέχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, είχε σημαντικές επαφές, μεταξύ των οποίων και με την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top