Μητσοτάκης: Είστε πολύ απελπισμένοι και ασχολείστε με την εκλογή Προέδρου

«Ψηφίστε τα άρθρα 16 και 24 και θα ψηφίσουμε όποια άρθρα θέλετε!»

Μητσοτάκης Βουλή

«Εμείς δε μπαίνουμε στη συζήτηση για το ποιος πρέπει να ειναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρέπει να είστε πολυ απελπισμένος που πιάνετε στο στόμα σας τον σημερινό Πρόεδρο και τον εμπλέκετε στα κομματικά σας παιχνίδια» απάντησε ο πρόεδρος της  ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και στην επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.         

Τσίπρας σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Με 90 βουλευτές που θα έχετε μαζί δε βγάζετε Πρόεδρο!

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ  να ψηφίσει ότι είναι αναθεωρητέα  τα άρθρα 16 (για τα μη κρατικά ΑΕΙ)  και 24 (για την προστασία του περιβάλλοντος), με τη δέσμευση ότι  η ΝΔ θα πράξει το ίδιο σε άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση η κυβέρνηση. 

«Ψηφίστε όλα τα άρθρα που προτείνουμε εμείς ως αναθεωρητέα ώστε να ψηφίσουμε και εμείς τα άρθρα που ζητάτε εσείς να αναθεωρηθούν. Όχι μισές δουλειές. Αν πιστεύετε στη λαϊκή εντολή δεν έχετε λόγο να φοβάστε την πρότασή μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την αναθεώρηση τα  άρθρα 16 και 24 «κορυφαίας πολιτικής σημασίας»  και πρότεινε στον πρωθυπουργό:  «Αν σας πέφτει λίγο βαρύ να ψηφίσουμε μαζί όλα τα άρθρα που θεωρούμε αναθεωρητέα, διαλέξτε λοιπόν δύο άρθρα από αυτά που θεωρείτε πιο σημαντικά και εγώ δεσμεύομαι να τα ψηφίσουμε, εφόσον συναινέσετε στο 16 και το 24».

«Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να διαβάζει την ομιλία του για το Σύνταγμα, σκεφτόμουν: Ευτυχώς κ. Τσίπρα που νομίζετε ότι το ατού σας είναι τα οικονομικά και όχι τα συνταγματικά»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρας ότι «επέδειξε για μία ακόμη φορά μία άγνοια» και ότι επιχείρησε να διαστρεβλώσει τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα για να παρατείνει το βίο του στην εξουσία ως μοχλό για το κομματικό του συμφέρον. Η Βουλή έχει μεταβληθεί σε μια ρευστή πολιτική μάζα. Ας μας απαντήσει ο πρωθυπουργός πώς θα αναφέρει μια Βουλή όπου οι βουλευτές ανταλλάσσουν τις συνειδήσεις τους με καρέκλες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις. Για το ίδιο θέμα ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός ενοχλείται όταν αποκαλούμε την κυβέρνησή του 'κουρελού', αλλά πως αλλιώς μπορεί να αποκαλέσει κανείς μια πραγματικότητα, στην οποία υπάρχουν βουλευτές όπου στα χαρτιά δηλώνουν ανεξάρτητοι αλλά έχουν εκχωρήσει εν λευκώ την ψήφο τους στη κυβέρνηση Τσίπρα».

O κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα για αλλοίωση «και του πνεύματος και του γράμματος» του Συντάγματος για τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης και αναφέρθηκε στις απόψεις των επτά συνταγματολόγων με τους οποίους είχε χθες συνάντηση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top