Τα επόμενα βήματα για την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά την υπερψήφιση του Πρωτοκόλλου για το ΝΑΤΟ

Σημαίες Ελλάδας Σκοπίων

Μετά την σημερινή ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή θα υπάρξουν άμεσες διπλωματικές ενέργειες  για την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του ονόματος Βόρεια Μακεδονία. 

Υπερψηφίσθηκε το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Τα επόμενα βήματα είναι: 

-Το ΥΠΕΞ θα προβεί σε διπλωματική ενημέρωση εγγράφως της ΠΓΔΜ για την επικύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ. 

- Από το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ θα υπάρξει αποστολή ενημέρωσης στην  Αθήνα για την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως και στον ΟΗΕ για την υιοθέτηση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία

-Ταυτόχρονα θα ενημερωθούν ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενώ  μέσα στην ΠΓΔΜ θα ενεργοποιηθεί το νέο Σύνταγμα. 

-Αυτομάτως ξεκινούν οι διαδικασίες για αλλαγες στις πινακίδες,  στα δημόσια κτίρια και στους δρόμους, στα σύνορα αλλά και στα διπλωματικά και  δημόσια έγγραφα. 

- Παράλληλα  θα  ξεκινήσει η αποστολή επιστολών προς τις άλλες χώρες για να τους ενημερώσουν να αναγνωρίσουν τα Σκόπια με το νέο συνταγματικό όνομα. 

- Όσες ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα και πινακίδες οχημάτων θα εκδίδονται εφεξής,  θα έχουν το νέο όνομα. Τα παλιά έγγραφα και των ιδιωτών και του Δημοσίου θα πρέπει να αντικατασταθούν εντός πέντε ετών

Ζάεφ: Χαιρετίζει την ψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ

Την κύρωση, από την ελληνική Βουλή, του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, χαιρέτισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ

«Η φιλική μας χώρα, Ελλάδα, είναι η πρώτη χώρα που κύρωσε το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Προχωρούμε προς μία εγγυημένη επιτυχία. Είναι πιο εύκολο να είμαστε με συμμάχους. Με υπερηφάνεια να λέμε ότι είμαστε ΝΑΤΟ!» έγραψε ο Ζόραν Ζάεφ στο Twitter.

Η κύρωση από την ελληνική Βουλή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ είναι το πρώτο θέμα της ειδησεογραφίας των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top