Μπακλαβάδες και λουκούμια για Τσίπρα και Μπέτυ!

Σπαρταριστά στιγμιότυπα από την επίσκεψη στην Τουρκία

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη του στην  Τουρκία  δηλώνει  ο Πρωθυπουργός και εκτιμά ότι οι δυο χώρες μπορούν να διαμορφώσουν μια νέα ειδική σχέση.  Στην επίσκεψη στην Τουρκία υπήρξαν όμως  και σπαρταριστά στιγμιότυπα απο τα παρασκήνια, όπως το στιγμιότυπο με τον μπακλαβατζή με το φέσι, που περνά τον αστυνομικό έλεγχο και μπαίνει στο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη με…  μπακλαβάδες και λουκούμια  για να κεράσουν τον πρωθυπουργό οι ομογενείς!  

Μάλιστα, ο  Αλέξης Τσίπρας  βγαίνοντας από το Σισμανόγλειο φαίνεται ακόμη να...  μασάει το τελευταίο κομμάτι μπακλαβά.

(Ο Αλέξης Τσίπρας με τις ενδείξεις… μπακλαβά)     

Οι αστυνομικοί της Μπέτυς Μπαζιάνα μετέφεραν τσάντες γεμάτες μπακλαβάδες, δώρα των ομογενών και προσπάθησαν να τις τακτοποιήσουν στο πορτ μπαγκάζ. Όταν βγαίνει η σύζυγος του πρωθυπουργού πέφτει «σύρμα»: «Είναι η σύζυγός του, η σύζυγός του»! 

ΣΕΛΦΙ  ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ  

Κι όταν πια κατεβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας δεκάδες Τούρκοι τον περιμένουν για να φωτογραφηθούν μαζί του.  Είναι πολύ ικανοποιημένος από το ταξίδι του όπως δήλωσε στο CNN Τurk.  «Με τον πρόεδρο Ερντογάν πετύχαμε μία πολύ σημαντική επιτάχυνση, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μία ειδική σχέση μεταξύ των δύο χωρών» τόνισε ο πρωθυπουργός, 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΣ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Το πρωθυπουργικό ζεύγος εντυπωσιάστηκε απο το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ αλλά αξέχαστος θα τους μείνει σίγουρα ο μπουζουξής Γιώργος Μαρινάκης που έπαιξε στο δείπνο των ηγετών στο Λευκό Παλάτι τρία ελληνικά τραγούδια: «Μες του Βοσπόρου Τα Στενά», Αμάν Κατερίνα Μου» και «Πέντε Χρόνια Δικασμένος». 

(O μπουζουξής Γιώργος Μαρινάκης)  

Στην Αγιά Σοφιά  έκλεψε τα βλέμματα η Τουρκάλα  Καθηγήτρια  Ιστορίας Τέχνης  Γιασμίν Ακτούρκ που ξενάγησε τον πρωθυπουργό μαζί με την Κωσταντινοπολίτισσα Αναστασία Γκαλίτση. 

Μοναδική στιγμή όταν του έδειξαν το ψηφιδωτό που άλλαξε τρείς φορές για να μπουν τα κεφάλια των τριών διαδοχικών συζύγων  της αυτοκράτειρας Ζωής.

(Η ξενάγηση Αλέξη Τσίπρα και Μπέτυς Μπαζιάνα στην Αγια Σοφιά ) 

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ

Μαζί με τα ανατολίτικα σιροπιαστά ,  τους ήχους από τις πενιές και  τις στιγμές στην  Αγιά Σοφιά, ο πρωθυπουργός έφερε στην Αθήνα μοναδικές μνήμες από την επίσκεψη στη Χάλκη. Ο πρωθυπουργός έγραψε στα social media ότι «η επαναλειτουργία της σχολής δεν θα ωφελήσει μόνο το Πατριαρχείο και την Ορθοδοξία αλλά θα αποτελέσει ένα μήνυμα φιλίας, αλληλοκατανόησης και αδελφοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς».

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Από το τετ α τετ Τσίπρα – Ερντογάν η κυβέρνηση  ευελπιστεί ότι θα μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Θετικά αποτίμησε την επίσκεψη ο τουρκικός Τύπος ενώ το  γερμανικό  Der Spiegel  έγραψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας  λέει για τον Ερντογάν  «έντιμος τύπος, μαζί του ξέρεις πού βρίσκεσαι». 

Στο προσφυγικό  πάντως  δεν θα πρέπει να περιμένουμε και πολλά, κρίνοντας απο τον  αρμόδιο Τούρκο υπουργό Σουλεϊμάν Σοϊλού που «συνελήφθη» να λαγοκοιμάται και στην αρχή και στο τέλος της συνέντευξης Τύπου.

(ο Τούρκος υπουργός που “συνελήφθη”  να λαγοκοιμάται) 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top