Βόρεια Μακεδονία: Σκληρό «πόκερ» στα Σκόπια για να περάσει η Συμφωνία

Εξελίξεις – θρίλερ γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση

O Ζόραν Ζάεφ στην σκοπιανική Βουλή

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί να ικανοποιήσει και τους 8 «αντάρτες» του VMRO-DPMNE, που θέλουν η ιθαγένεια να είναι μόνο «μακεδονική», και τους Αλβανούς, που θέλουν αναφορά και σε άλλες εθνότητες. 

Το παρασκήνιο είναι τέτοιο, που κυκλοφόρησε ως «είδηση» ότι ο αμερικανός πρέσβης είχε κλειδώσει στη Βουλή τρεις βουλευτές! Μάλιστα, πήρε τέτοια έκταση που αναγκάστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων να βγει και να διαψεύσει ότι υπάρχουν κλειδωμένοι βουλευτές.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ζάεφ φέρεται να έχει βρει τελικά τους 80 βουλευτές που χρειάζεται για να περάσει τις αλλαγές στο σκοπιανικό Σύνταγμα.

Έτσι, η συνεδρίαση στην σκοπιανική Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει στις 14.00, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοφσκι, αρχηγός του VMRO-DPMNE, διαδηλώνοντας έξω από τη Βουλή, είπε πως θα κάνει τα πάντα για να ανατρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη κι αν περάσει.

Από την πλευρά του, ο Νίκολα Γκρουέφκσι, με ανάρτησή του στο facebook, από την Ουγγαρία, όπου έχει λάβει πολιτικό άσυλο, έκανε λόγο για προδοσία από την κυβέρνηση Ζάεφ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top