«Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση»: Έσκασε βόμβα… εκλογών!

Στροφή και από Σαρίδη: Θα καταψηφίσω την κυβέρνηση πριν τις Πρέσπες

Παράθυρο για πρόωρες εκλογές ανοίγει γύρω από το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία -όπως είπε ο πρωθυπουργός- αναμένεται να έρθει στην ελληνική Βουλή τον Ιανουάριο, μετά τη δήλωση του Κώστα Κατσίκη πως οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση, εάν ζητήσει πρόταση εμπιστοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε στη χθεσινή του συνέντευξη πως, σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας με τα Σκόπια, άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, τότε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Θα έρθει μεθαύριο στο Μαξίμου και θα πάρει σαφή στάση και δεν θα άρει την εμπιστοσύνη. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε θα αναμετρηθούμε στη Βουλή. Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης», είπε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως εάν δεν πάρει τους 151 βουλευτές, τότε «θα πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Τσίπρας: Αν δε με στηρίξει ο Καμμένος ψήφος εμπιστοσύνης ή κάλπες!

Το απρόοπτο στη συνέντευξη Τσίπρα όταν μιλούσε για τον Μητσοτάκη

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης. Διότι, όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία εμείς αυστηρά αντιτιθέμεθα, θα ήταν οξύμωρο, αν ψηφίζαμε υπέρ», είπε ο βoυλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκης, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM. Μάλιστα, σημείωσε πως μόνο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος διαφωνεί με την κομματική γραμμή.

ΝΔ για συνέντευξη Τσίπρα: «Θέλει κυβέρνηση - κουρελού με έξι πρόθυμους»

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Σαρίδης της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος χθες είπε πως θα στηρίξει την κυβέρνηση, εάν ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, ξεκαθάρισε -μιλώντας στον ΑΝΤ1- πως εάν αυτό συμβεί πριν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε δε θα ψηφίσει υπέρ.

Με ποιους βουλευτές θέλει να φτάσει στο «μαγικό» 151 ο Τσίπρας

Έτσι, εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, πριν την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην βρει την πλειοψηφία των 151 βουλευτών και, στα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου, να οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές.

Όπως φαίνεται, πιθανότατα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου την Παρασκευή, θα αποτελέσει απαρχή ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top