Θρίλερ με το μέλλον της κυβέρνησης: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση των ΑΝΕΛ

Φέρνει εξελίξεις η συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Πάνος Καμμενος σε συνεδρίαση της ΚΟ
Πρώτη δημοσίευση: 12.26

Στην απόφαση να αναβάλλει την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων οδηγήθηκε ο Πάνος Καμμένος, αφού έλειπαν σχεδόν οι μισοί βουλευτές του κόμματος.

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεδριάσει τις επόμενες ώρες, ακόμη και το βράδυ, ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή.

Φέρνει εξελίξεις η συνεδρίαση της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται στη συνεδρίαση να ξεκαθαρίσει τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με το μήνυμα του Πάνου Καμμένου στους βουλευτές των ΑΝΕΛ να είναι «καταψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών ή παραιτηθείτε και δώστε τη βουλευτική έδρα».

Παράλληλα, αν και επίσημα οι ΑΝΕΛ το αρνούνται, η συνεδρίαση θα είναι η αρχή των εξελίξεων για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού. Καθοριστική, ως προς αυτό, αναμένεται να είναι η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, που ορίστηκε για την Παρασκευή, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Ώρα αποφάσεων για ΑΝΕΛ – Προ των πυλών το διαζύγιο με ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή συνεδρίαση, εάν τελικά γινόταν, όπως είχε προγραμματιστεί, θα γινόταν με ηχηρές απουσίες αφού δε θα συμμετείχαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θεωρείται ξένο σώμα πλέον, η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία βρίσκεται εκτός Αθηνών, και ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα.

Εκ των προαναφερόμενων, μόνο ο κ. Κόκκαλης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αντίθετα ο κ. Κουίκ έχει ταχθεί υπέρ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top