Νέα τριμερής σύνοδος κορυφής: «Ελλάς - Ισραήλ - Κύπρος συμμαχία»!

Δίνουν τα χέρια για τον αγωγό East Med Τσίπρας, Νετανιάχου και Αναστασιάδης

Στην τριμερή σύνοδο κορυφής με Ισραήλ  και Κύπρο  συμμετέχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου. Στο Ισραήλ όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργος , θα ανακοινωθεί ότι προχωρά  ο αγωγός Εast Μed  και οι υπογραφές θα μπουν τους επόμενους μήνες.

Όπως επισήμανε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο  East Med ειναι ένα τεράστιο έργο μεταφοράς φυσικού αερίου, με 2.000 χιλιόμετρα μήκος, που θα ξεκινάει απο το Ισραήλ, θα περνάει απο την Κύπρο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και μέσω των Ιονίων Νησιών θα φεύγει για Ιταλία.

«Για την Ελλάδα αυτή η συνένωση δυνάμεων με το πανίσχυρο Ισραήλ εχει τεραστία αξία. Αλλά δεν είναι μονό το Ισραήλ. Αύριο η τριμερής θα γίνει …τετραμερής , αφού στη συνάντηση μπαίνει και αμερικανική ομπρέλα. Η Ουάσιγκτον στέλνει στις συζητήσεις τον αμερικανό πρέσβη στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν» σχολίασε η Κ. Μακρή.  

Όπως πρόσθεσε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του  Star, ,  «η συμφωνία για τον αγωγό αλλά και η φωτογραφία όπου Νετανιάχου,  Τσίπρας και Αναστασιάδης δίνουν τα χέρια, ειναι η καλύτερη απάντηση στον Ερντογάν και στις προκλήσεις του. Έχουμε στο πλευρό μας και τις  ΗΠΑ και το Ισραήλ». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top