Επίθεση Τσίπρα: «Κακομαθημένο κολεγιόπαιδο» αποκάλεσε τον Μητσοτάκη!

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή

Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

Με ένταση ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Προϋπολογισμού τη Βουλή κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα συζήτησης,  με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ασκεί έντονη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «κακομαθημένο κολεγιόπαιδο»!                  

«Σήμερα ψηφίζουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό δημοσιονομικής επέκτασης μετά από 8 χρόνια λιτότητας. Τον πρώτο δικό μας προϋπολογισμό» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιτιθέμενος επίσης στον κ. Μητσοτάκη υποστήριξε: 

«Είμαι από το 2009 σε αυτήν εδώ την αίθουσα,  παρακολουθώ από παιδί τη Βουλή δεν έχω ξαναδεί πολιτικό αρχηγό να απευθύνεται με αυτό το ιταμό ύφος σε εκλεγμένους βουλευτές.  Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας αλλά ο ναός της Δημοκρατίας. Αυτή η έπαρση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους που διεκδικούν εξουσία» τόνισε ο κ. Τσίπρας σχετικά με το επεισόδιο Βούτση-Μητσοτάκη που προηγήθηκε.  

Τρικούβερτος καβγάς Βούτση - Μητσοτάκη στη Βουλή! 

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους και της λιτότητας

Κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ και για τη στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών: «Ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε στην ομιλία του τον ίδιο ολισθηρό δρόμο κατηγορώντας τον πρωθυπουργό της χώρας ότι έκανε συναλλαγή στο θέμα του μακεδονικού. Η συναλλαγή θέλει δυο. Γιατί δεν κατονομάζετε; Με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή. Αυτό το ολίσθημα αποδεικνύει και την ψεύτικη πίστη του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αποδεικνύετε ότι είστε ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι και Όρμπεν και με συνθήματα Μιχαλολιάκου». 

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας ο κ. Τσίπρας ανέφερε: 

«Παραλάβαμε μια χώρα αμέσως μετά από μια πενταετία καταστροφής. Μετά από έναν οικονομικό όλεθρο. Μετά από έναν κοινωνικό Αρμαγεδώνα. Τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε; Η ΝΔ δεν ήταν στην κυβέρνηση όταν το έλλειμμα εκτινάχθηκε στο 15%; Εφαρμόσατε μέτρα λιτότητας συνολικού ύψους 65 δισ. ευρώ. Κόψατε τις συντάξεις κατά 40 δισ. ευρώ και εκτοξεύσατε την ανεργία από το 11% στο 28%. Μειώσατε τον εθνικό μας πλούτο κατά το ένα τέταρτο. Τι ακριβώς θέλετε να συγκρίνουμε; Που έχετε πάρει αγκαλιά τον κ. Σαμαρά τον πρωθυπουργό της καταστροφής και επαίρεστε για τα κατορθώματά του» ισχυρίσθηκε ακόμη ο πρωθυπουργός.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top