Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους και της λιτότητας

Σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε μιλώντας  στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.  

«Καταψηφίζουμε όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του προυπολογισμού, αλλά μέσω αυτού συνολικά την Κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε την Kυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, της βαριάς λιτότητας, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Της απαράδεκτης κυβέρνησης που χειροτέρεψε τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ό,τι αυτοί συμβολίζουν> 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επίθεση στον ΣΚΑΪ λέγοντας ότι «είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε από όταν ήσασταν ακόμα αντιπολίτευση Οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να καταλήξουν σε βόμβες. Όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία μας σε διαφορετικές απόψεις τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να την φιμώσουν με βία».

«Ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να κλείσει πριν τέσσερα χρόνια αν εσείς κ.Τσίπρα δεν προκαλούσατε εκλογές με την συνδρομή του κύριου Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής» τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.  

«Η Ελλάδα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης»

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι εξαιτίας της  «η Ελλάδα δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που το είχε ανάγκη, διαλύσατε την μεσαία τάξη…  To QE ο κ. Τσίπρας πρώτα το αρνήθηκε, πρόπερσι το έθεσε ως μέγα στόχο, πέρυσι το είπε «εναλλακτική λύση» και φέτος τι έκανε; Απλώς το έχασε! Κάπου 2,6 τρισ. ευρώ πήραν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Και η Ελλάδα πόσα πήρε; Ούτε ένα ευρώ».

Για το 2019 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Υποδεχόμαστε το νέο έτος με μια κοινωνία που ύστερα από 29 αυξήσεις φόρων, 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις και μείωση των μισθών παραμένει και σήμερα φυλακισμένη στην λιτότητα και με μια κυβέρνηση ανίκανη παρά την «κατανόηση» που σας δείχνουν οι δανειστές να μπορέσει να προχωρήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι η χώρα μας τώρα καλείται να καλύψει τις ανάγκες της με δανεισμό από τις διεθνείς αγορές. Αυτό που παρέμεινε είναι η εποπτεία την οποία καμιά άλλη χώρα δεν την έχει».

Όσον αφορά τον στόχο της ΝΔ επισήμανε ότι «τον στόχο μας περιγράφει το δίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες καλές δουλειές».

«Εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: 

«Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας κι έτσι να διεκδικήσει την μείωση των υπερβολικών υπερπλεονασμάτων». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top