Κύρτσος στο Star: Έτσι έζησα τον τρόμο στο Στρασβούργο

Πώς περιέγραψε ο ευρωβουλευτής την επίθεση και πώς κατάφερε να διαφύγει

Τις δραματικές στιγμές που βίωσε στο Στρασβούργο, κατά την επίθεση του ισλαμιστή τρομοκράτη, περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος.        

Στρασβούργο: Η στιγμή της επίθεσης - Πυροβολισμοί και κραυγές απόγνωσης

Επίθεση στο Στρασβούργο: Aνακρίνουν τον πατέρα και τα αδέρφια του δράστη

«Ήμουν από τους τυχερούς που άκουσαν τους πυροβολισμούς του δράστη,  αλλά δεν τον είδα. Είδα τον κόσμο να τρέχει,  άρχισα να τρέχω κι εγώ.  Είχαμε μπει  σε στενά,  ακούγοντας τους πυροβολισμούς αλλάξαμε κατεύθυνση για να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου υπήρχαν αστυνομικοί…    Ζήσαμε τον πανικό αλλά δεν είδαμε τα θύματα. Όταν είδαμε τις ενισχύσεις καταλάβαμε ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Είχαμε την επιλογή να πάμε σε ένα εστιατόριο και να εγκλωβιστούμε για έξι-επτά ώρες ή να βγούμε περπατώντας εκτός της περιοχής, όπως έκανα για να πάω στο σπίτι μου» τόνισε ο κ. Κύρτσος.      
 
Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Σρασβούργου, ο Έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε:    

«Πήγα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά και χθες και προχθές. Παρατήρησα ότι υπήρχαν μέτρα όπως εφαρμόζονται μετά το 2015,  αλλά ήταν πιο χαλαρά.  Στην είσοδο μας έψαξαν τις τσάντες αλλά ήταν άνθρωποι των σεκιούριτι και δεν υπήρχε οργανωμένη αστυνομική παρουσία.  Αν υπήρχαν δυο –τρεις πάνοπλοι αστυνομικοί, θα ήταν  πιο ισχυρός ο έλεγχος. Ταυτόχρονα έβλεπα όμως ένα ελικόπτερο και αισθανόμουν πιο ασφαλής». 

Ο κ. Κύρτσος παραδέχθηκε ότι «ένα περίστροφο μπορούσε να το περάσει ο οποιοσδήποτε» αλλά πρόσθεσε σχετικά με τον τρόπο δράσης της Γαλλικής αστυνομίας:  « Αφού είχαν κάνει έρευνα στο σπίτι τους και είχαν βρει οπλισμό, ήξεραν ότι μπορούσε να επιταχύνει τη δράση του.  Τα μέτρα ασφαλείας υπήρχαν αλλά όχι στον βαθμό που να αποτρέψει αυτό που συνέβη. Αλλά όταν η Χριστουγεννιάτικη Αγορά απευθύνεται σε δύο εκατ. επισκέπτες, ο έλεγχος ενός τόσο μεγάλου πληθυσμού είναι πολύ δύσκολος» .    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top