Νέα πρόκληση Ζάεφ: «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο»!

Πρώτη φορά προειδοποίηση Τσίπρα για μη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών

Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας άφησε παράθυρο να μην εφαρμοστεί η συμφωνία των Πρεσπών, προειδοποιώντας τον Ζάεφ να σταματήσει τις προκλητικές του δηλώσεις.

«Ντροπή σου! - Εσύ ντροπή σου!»: Νέος καβγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

Τσίπρας –Μητσοτάκης: Η Πρωτοχρονιά του 2020, ο Άι Βασίλης και το… Euro 2004

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός  άφησε νέα αλυτρωτικά υποννοούμενα, δηλώνοντας όοτι δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο εκτός από τα Σκόπια την ίδια ώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα με τις κινητοποιήσεις και των «κίτρινων γιλέκων» της γειτονικής χώρας.    

«Η παραχώρηση της “Μακεδονίας” είναι η προσθήκη, η λέξη Βόρεια, στο όνομά μας. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία στον κόσμο. Διατηρούμε τη λέξη Μακεδονία στο όνομά μας” ισχυρίστηκε ο Ζάεφ.  

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΖΑΕΦ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Αμέσως μετά  διέψευσε τον εαυτό του και τις διαβεβαιώσεις του,  αφήνοντας νεα αλυτρωτικά υπονοούμενα. «Είμαστε το βόρειο τμήμα,  υπάρχει ένα νότιο μέρος που το γνωρίζουμε ως “Μακεδονία του Αιγαίου”, υπάρχει ένα ανατολικό τμήμα που το γνωρίζουμε ως Μακεδονία του Πιρίν, υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι στη Μικρή Πρέσπα στην Αλβανία» ισχυρίστηκε.   

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ  

Ο Ζάεφ χαϊδεύει τα αυτιά των εθνικιστών αλλά ο  Αλέξης Τσίπρας τον προειδοποίησε ευθέως κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή  ότι η συμφωνία δεν θα ισχύσει αν συνεχίσει τις προκλήσεις.

«Οφείλει να σεβαστεί το γράμμα  και το πνεύμα του νόμου αλλιώς δεν ισχύει ούτε η συμφωνία ούτε η ένταξη. Αίσθηση προκάλεσε ο  Σπύρος Δανέλης   απο το Ποτάμι, που  συμφώνησε  με τον Ζάεφ να διδάσκεται… η «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα! 

«Δεν είναι κακό να γίνει μία ΜΚΟ υπεύθυνη για τη διδασκαλία της» δήλωσε στον  ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».  

ΠΥΡΑ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Ο Ζάεφ δεχεται  πλέον καθημερινά πυρά και απο τη Βουλγαρία. Μετά την υπουργό Άμυνας Καρακατσάνοφ  απείλησε με βέτο και η υπουργός Εξωτερικών  Ζαχαρίεβα λόγω της εμπλοκής στην κοινή επιτροπή για την ιστορία.

«Έγιναν τρείς συναντήσεις και πρέπει να υπάρξουν επιτέλους κάποιες  θέσεις για τα ανοιχτά θέμα της  ιστορίας, επειδή έχουμε και αυθεντικά έγγραφα και αυτοβιογραφίες» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας. 

ΝΕΑ ΠΥΡΑ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΤΑ Μ.ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Ξαναχτύπησε όμως και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και τα  έβαλε με το Μαξίμου γιατι ελέγχει το Ποτάμι για τη στάση του στη συμφωνία και όχι τον Πάνο Καμμένο.

Αιχμές Καμμένου για συμφωνία Κοτζιά - Ζάεφ «κάτω από το τραπέζι»!

«Δεν μπορείς να κουνάς το δάχτυλο σε ένα μικρό κόμμα και να αφήνεις στο απυρόβλητο  τον κυβερνητικό σου εταίρο που αμφισβητεί την αξιοπιστία της χώρας» ισχυρίστηκε ο κ. Κοτζιάς. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top