«Πόλεμος» στη Βουλή: Δώσατε τη Μακεδονία για τις συντάξεις-Δε σας επιτρέπω!

Για τις συντάξεις το ξεκίνησαν, για το Σκοπιανό «καυγάδισαν» στη Βουλή

Σε σκληρή κόντρα για την οικονομία αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών κατέληξε η «μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο, με το οποίο ακυρώνονται οι περικοπές που θα γίνονταν στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ για τις προβλέψεις που είχε κάνει το 2016, στην  πρώτη παρέμβαση που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της ΝΔ, για τη μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, λέγοντάς του ότι του θυμίζει την πρεμιέρα της Πορτογαλίας στο Euro 2004 (σ.σ.: είχε χάσει εντός έδρας από την Ελλάδα, από την οποία έχασε τελικά και το Κύπελλο).

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ για καταστροφολογία και κάλεσε τους βουλευτές της να ψηφίσουν «και με τα δύο χέρια την κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως ο ίδιος θα είναι πρωθυπουργός και το 2020 αλλά και τα επόμενα χρόνια, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ για τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε με ένταση «ντροπή σας, να μας κατηγορείτε για προδότες».

Ο πρωθυπουργός είπε πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι παροχολογία αλλά «αναγκαίες ανάσες», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για σκανδαλολογία με fake news και είπε πως «οι υποθέσεις, που ερευνά η Δικαιοσύνη, είναι πολλές και αφορούν τις δικές σας μέρες».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «όλη η πολιτική σας είναι απάτη», ενώ τον κατηγόρησε για υποχωρήσεις στο θέμα του Σκοπιανού που δεν είχαν γίνει από κανέναν πρωθυπουργό ως σήμερα, με την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.

Ο κ. Μητσοτάκης ευθέως είπε στον πρωθυπουργό πως αντάλλαξε το Σκοπιανό με την μη περικοπή των συντάξεων: «Στις Πρέσπες υπογράψατε την εθνική υποχώρηση και στην Ιθάκη την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια».

«Δεν ξέρω πόσο υπερήφανος αισθάνεστε που είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός», πρόσθεσε, λέγοντας του πως, πίσω από την πλάτη του, τον χαρακτηρίζουν στις Βρυξέλλες ως τον πιο εύκολο στη διαπραγμάτευση Έλληνα πρωθυπουργό.

Όσον αφορά τις συντάξεις, είπε πως η κυβέρνηση του έκανε μειώσεις σε όλες, κατήργησε και το ΕΚΑΣ, αύξησε τις εισφορές και πετσόκοψε τα εφάπαξ. «Δε ντρέπεστε να έρχεστε και να το παίζετε Άι Βασίλης;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top