Η συνάντηση - έκπληξη του Ιερώνυμου με τον Φίλη!

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος» - «Φούσκα ο θόρυβος» είπε για τη συμφωνία

Μια συνάντηση - έκπληξη  είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τα  εγκαίνια της νέας δομής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, με τον οποίο είχε συγκρουσθεί έντονα όταν ο τελευταίος είχε διατελέσει υπουργός Παιδείας, με αφορμή το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών και των σχολικών  βιβλίων για το ίδιο  μάθημα.  Ο κ. Ιερώνυμος είχε και ένα σύντομο διάλογο με τον κ. Φίλη,  ο οποίος για τους μη γνωρίζοντες έχει διατελέσει και… ψάλτης!   

Παρόντες στα εγκαίνια της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων και  o  πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης,    ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας  η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου κ.α. 

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος κι όταν μιλήσω τελευταίος θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα»  απάντησε πάντως ο  Αρχιεπίσκοπος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση που  είχε ο  Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,  στο Φανάρι.

Tο Star στη συνάντηση Γαβρόγλου -Πατριάρχη στο Φανάρι για τη συμφωνία

Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στο έργο που εγκαινίασε, επισημαίνοντας ότι χωρίς την ανταπόκριση των πιστών δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν έργα της  Εκκλησίας σαν αυτό. «Με λίγη προσπάθεια και καλή διαχείριση, με προσέγγιση των φτωχών και των πλουσίων θα έχουμε πάντα τέτοια αποτελέσματα. Με συνεργασία και της Πολιτείας, τα έργα παίρνουν σάρκα και οστά. Με τη συνεργασία ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία, διότι χρειάζονται πολλές πιέσεις και δουλειά. Πρέπει κάποια στιγμή να μπορέσουμε να δείξουμε όλο αυτό το έργο που έχει γίνει από την Εκκλησία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top