Στην τελική ευθεία τα Σκόπια για τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Ζάεφ: Πιστεύω στην υπευθυνότητα των βουλευτών

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συμφωνία των Πρεσπών με την δεύτερη ψηφοφορία για τις αλλαγές στο σύνταγμα των Σκοπίων το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου. Ο Ζάεφ ξεκίνησε νέο γύρο παρασκηνιακών επαφών για να διασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων. 

Για να είναι σίγουρος ότι θα περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές και αδιαφορώντας για τις κατηγορίες περί δωροδοκίας βουλευτών, συναντήθηκε με  δυο κορυφαία στελέχη του VMRO,  τον Νικολά Τοντόροφ και τον Μίτκο Γιάντσεφ. Οι ίδιοι δεν ψηφίζουν αλλά επηρεάζουν βουλευτές της αντιπολίτευσης

ΖΑΕΦ: ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

«Πιστεύω ότι η υπευθυνότητα του Τοντόροφ και του Γιάντσεφ θα ενθαρρύνει κι άλλους βουλευτές να στηρίξουν τις συνταγματικές αλλαγές» δήλωσε ο Ζάεφ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του. 

Από τους οκτώ  αντάρτες του VMRO που έδωσαν πλειοψηφία 2/3 στον Ζάεφ στην πρώτη ψηφοφορία, ο Κρίστο Μουκόσκι έχει εκφράσει δημόσια διαφωνίες  ενώ στο παρασκήνιο κι άλλοι εκφράζουν επιφυλάξεις.

Ο  Ζάεφ κάνει τα πάντα για να σιγουρέψει ότι όχι απλα θα έχει τους 61 που χρειάζεται το Σάββατο στη  δεύτερη ψηφοφορία αλλά ότι θα έχει και τους 80 που θα χρειαστεί στην τρίτη  και τελευταία ψηφοφορία ως τα τέλη Ιανουαρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top