Αυτός είναι ο μάρτυρας με την κατάθεση - «φωτιά» για Παπαντωνίου και C4Ι!

Υποστηρίζει ότι γνώριζε για τις παράνομες δοσοληψίες και ο Σημίτης!

Πρώτη δημοσίευση: 20.41

Από τον πρώην ΓΓ εξοπλιστικών προγραμμάτων  Ευάγγελο Βασιλάκο,  που υπηρέτησε στο υπουργείο Άμυνας επί  Ευάγγελου Βενιζέλου και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προέρχεται  η  τελευταία κατάθεση μάρτυρα, η οποία δόθηκε στις 5 Νοεμβρίου  2018 και περιλαμβάνεται στη  δικογραφία που διαβιβάσθηκε στη Βουλή και «καίει» τον πρώην υπουργό Άμυνας  Γιάννο Παπαντωνίου  και για την υπόθεση του C4I. 

Δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα να αφορά αίτημα για σύσταση προανακριτική επιτροπής εφόσον συγκεντρωθούν οι υπογραφές 30  βουλευτών. 

C4I: Για τον Παπαντωνίου η δικογραφία στη Βουλή για δωροδοκία

Εντύπωση προκαλεί  η εκτίμηση του μάρτυρα στην κατάθεσή του  ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε σχετικά με τις παράνομες πληρωμές, όπως  μετέδωσε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Star Αντώνης Αντωνόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.      «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο» φέρεται να έχει καταθέσει. 
 

Στην τελευταία του κατάθεση ως μάρτυρα, στις  5/11/2018, ο Ευ. Βασιλάκος ανέφερε:  

 Το ποσό των προγραμμάτων αντισταθμιστικών ωφελημάτων που ανατέθηκε στη SIEMENS ήταν περίπου 80.000.000 €. Η διαφορά των 18.000.000 € που αναφέρεται στη SIEMENS, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί για παράνομεςπληρωμές, ακόμα κι αν υποτεθεί ότι τα προγράμματα αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν ήταν υπερκοστολογημένα.

•  Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου. Είναι αφέλεια να θεωρεί κάποιος ότι οι πρωθυπουργοί της χώρας δεν γνωρίζουν για το αν δωροδοκούνται οι Υπουργοί Άμυνάς τους.  

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διακατέχονται από την νοοτροπία του επιχειρηματία. Δηλαδή, θεωρούν ότι αφού από την υπογραφή τους σε μία σύμβαση μία εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ θεωρούν ότι πρέπει και αυτοί να πάρουν ένα κομμάτι αυτών των κερδών.
        

Κίνημα Αλλαγής: Τα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ και δεξιού παρακράτους θα πέσουν στο κενό

«Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του δεξιού παρακράτους αποκαλύφθηκαν και θα πέσουν στο κενό», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τα στοιχεία των δικογραφιών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

Το ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι «η επίθεση κατά της παράταξής μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» και πρόσθεσε: «Επιστράτευσαν τώρα καταδικασμένο από τη Δικαιοσύνη πρόσωπο – δήθεν μάρτυρα – που δηλώνει ότι “κατά πάσα πιθανότητα” ήξεραν, αλλά “δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν…” και άλλες απίθανες αστειότητες».

Το ΚΙΝΑΛ, τέλος, αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός θα τους καταδικάσει, όπως και τις άθλιες μεθοδεύσεις τους, που πλήττουν τη Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top