C4I: Για τον Παπαντωνίου η δικογραφία στη Βουλή για δωροδοκία

Δικογραφία... 20.000 σελίδων για τον πρώην υπουργό του Σημίτη!

Τον (ήδη προφυλακισμένο για άλλες κατηγορίες εις βάρος του) πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Σημίτη και μέλος του ΚΥΣΕΑ το 2003, Γιάννο Παπαντωνίου, αφορά τελικά η δικογραφία στη Βουλή για δωροδοκία,  σύμφωνα με μάρτυρα που προσήλθε αυτοβούλως και κατέθεσε στις δικαστικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος επικοινωνιών C41, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 

Τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή ανακοίνωσε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις εργασίες της Ολομέλειας. 

Η δικογραφία είχε φθάσει στη Βουλή την Παρασκευή που πέρασε το απόγευμα μετά τη διαβίβασή της από τις δικαστικές αρχές, αλλά παρέμεινε φυλασσόμενη σε ειδικό χώρο μέχρι να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις και να ενημερωθούν τα κόμματα για το περιεχόμενό της.            

Περιλαμβάνει… 20. 000 σελίδες  και βάζει στο κάδρο  τον  πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού άπαξ και κατ’ εξακολουθηση, στρεφόμενη κατα του Δημοσίου. 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας η ζημιά που προξενήθηκε ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Η δικογραφία περιλαμβάνει καταθέσεις για τις επαφές που είχε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος σε όλες τις φάσεις των προσφορών για τη ανάθεση του C4I , το ημερολόγιο της γραμματέως του Αικατερίνης Τσακάλου, ενώ αναφέρονται  τέσσερις offshore  εταιρίες  μέσω των οποίων έχει γίνει διακίνηση χρημάτων.

H δικογραφία διαβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Δείτε στο video την ανακοίνωση για τη δικογραφία που διαβιβάσθηκε στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της Βουλής.            
  
  
         

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top