Ο Ζάεφ εξασφάλισε τα 2/3 για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τι αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ

Ζόραν Ζάεφ

Καθυστερεί εκ νέου η έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κρίσιμη συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας), ωστόσο καθυστερεί σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ των Σκοπίων, τις οποίες επικαλείται και το εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΜΙΑ, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές), προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον οχτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης θα διαφοροποιηθούν από τη γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE και θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης του οποίου ηγείται το VMRO-DPMNE διαθέτει 48 έδρες στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top