Κοτζιάς: Αυτός που ρίχνει λάσπη έχει βρώμικα χέρια

Τρίζουν τα θεμέλια της κυβέρνησης στη «μετά Κοτζιά» εποχή

Νίκος Κοτζιάς και Αλέξης Τσίπρας

Έντονες αναταράξεις στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, με φόντο την κόντρα με τον Πάνο Καμμένο και τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Αν και η κυβέρνηση προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να χαρακτηρίζει μεν «πολιτικά ακατανόητη» την παραίτηση Κοτζιά, αλλά να ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχιε καμία σκιά στην ηθική του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έριξε νέο λάδι στη φωτιά, καλώντας τον πρωθυπουργό – με αιχμηρά υπονοούμενα – να δώσει στη δημοσιότητα την εννιασέλιδη επιστολή παραίτησής του.

Nέα καρφιά Κοτζιά: «Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησής μου»

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου, κάνοντας λόγο για «οχετό που έχει ξεχυθεί» εναντίον του και τονίζοντας πως «πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα».

Οι αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου δε σταμάτησαν εκεί, καθώς ο κ. Κοτζιάς είπε πως η εξωτερική πολιτική ασκείται από τον πρωθυπουργού και τον υπουργό Εξωτερικών και πως «το υπουργείο Άμυνας στηρίζει αμυντικά την υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής, δεν είναι ΥΠΕΞ νούμερο 2».

H παραίτηση Κοτζιά άνοιξε την «πληγή» των μυστικών κονδυλίων

Προειδοποίησε, μάλιστα, με έμμεσο αποδέκτη τον κ. Κάμμενο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και άλλα κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία, κάτι που, όπως γίνεται αντιληπτό, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε ένα ιδιαίτερο «ευαίσθητο θέμα».

«Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρώμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί , είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου και να εξετάσουμε πως έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο ότι το μόνο υπουργείο έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως «βράζει» με την επιρροή του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση, αφού θεωρείται πως ο Νίκος Κοτζιάς είναι ο τρίτος υπουργός που «τρώει» ο κυβερνητικός εταίρος (Μουζάλας, Φίλης).

Στο εσωτερικό του κόμματος, αμφισβητείται έντονα πλέον η σύμπραξη με τους ΑΝΕΛ, ενώ πολλοί λένε πως δίνεται η εντύπωση πως η κυβέρνηση παραδόθηκε πλήρως στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για να «κερδίσει» πολιτικό χρόνο.

Πάντως, από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς, έδειξε ήδη… κινητικότητα μετά την παραίτησή του. Χθες, Πέμπτη, έσπευσε να συγκαλέσει χθες σύσκεψη της κίνησης «Πράττω» (που ελέγχει δύο βουλευτές, τη Γεωργία Γεννιά και τον Νίκο Τόσκα), ενώ τη Δευτέρα θα δώσει ομιλία στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Ηρακλείου Κρήτης, σε ανοιχτή εκδήλωση
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top