Nέα καρφιά Κοτζιά: «Να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησής μου»

Τι απαντά για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα μυστικά κονδύλια

Δείτε στo video το χρονικό της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά

 

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Κοτζιάς μετά την ολοκληρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ».

Ο παραιτηθείς Υπουργός Εξωτερικών, άφησε αιχμές για τον Πάνο Καμμένο, κάνοντας λόγο για «οχετό που έχει ξεχυθεί» εναντίον του.

Μάλιστα ανέφερε ότι έδωσε εννιασέλιδη επιστολή παραίτησης στον Αλέξη Τσίπρα, την οποία ζήτησε –αν θέλει ο Πρωθυπουργός- να τη δημοσιεύσει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μυστικά κονδύλια αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ απάντησε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, που χαρακτήρισε «πολιτικά ακατανόητη» την παραίτησή του.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πήρε το καπελάκι του» και αποχαιρέτησε το ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς

H παραίτηση Κοτζιά άνοιξε την «πληγή» των μυστικών κονδυλίων

«ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ»

«Η παραίτηση είναι έντιμο μέτρο και προκαλεί απορία όλος αυτός ο οχετός που έχει ξεχυθεί σε βάρος εμού. Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του, υβρίζεται. Πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

«Θα περιμένουμε τη συμφωνία, ελπίζω να πάει καλά. Αν δεν πάει, θα δουν πόσο πολύ δύσκολα θα γίνουν τα πράγματα όσοι πιστεύουν σε εύκολες λύσεις. Λύσεις που οδηγούν σε άλλες ατραπούς. Είναι γνωστό τι λένε στον διεθνή χώρο και δε θέλω να τα ονοματίσω τώρα. Να ξέρετε ότι τα ονομάτισα στο Υπουργικό. Εκεί άρχισαν τα περί σκανδάλων. Είπα με ντοκουμέντα τι έχει ειπωθεί έξω».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

«Δεν υπάρχει θέμα με μυστικές δαπάνες. Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από τη Βουλή. Επειδή μερικοί δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη, ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως, έχει βρώμικα χέρια».

Μάλιστα πρότεινε να «εξετάσουμε πώς έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία.Είναι αστείο το μόνο υπουργείο που έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους».

Τέλος, τόνισε όλο νόημα πως η εξωτερική πολιτική γίνεται από τον ΥΠΕΞ, και τον Πρωθυπουργό. «Το Υπουργείο Άμυνας, στηρίζει αμυντικά την υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι ΥΠΕΞ Νο 2».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top