Δεκτή έκανε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ο Αλέξης Τσίπρας

Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και την έκανε αμέσως δεκτή. Νέος Υπουργός Εξωτερικών, αναλαμβάνει πλέον ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, «προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωασιατικής Συνόδου Κορυφής(ASEM) που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, αύριο και μεθαύριο.

Σενάρια παραίτησης Κοτζιά –Tζανακόπουλος: «Όποιος δυσφορεί να φύγει»

Πληροφορίες θέλουν ως αιτία της παραίτησης του Υπουργού Εξωτερικών, τη μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του με τον Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος καθώς περίμενε περισσότερη στήριξη τόσο από τον Πρωιθπουργό, όσο και από κορυφαίους υπουργούς στην κόντρα που είχε με τον Υπουργό Άμυνας.

Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις διαρροές που ήθελαν τον Νίκο Κοτζιά να παραιτείται, δήλωσε πως «όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης», κάτι που όπως φαίνεται ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Χαμός» στο Υπουργικό Συμβούλιο: Κοτζιάς κατά Καμμένου!

Όλο το παρασκήνιο της κόντρας Κοτζιά - Καμμένου


ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ: ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΚΟΤΖΙΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Η διαμάχη «άναψε» αμέσως μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν τον λόγο πήρε ο Πάνος Καμμένος και απευθύνθηκε στον Νίκο Κοτζιά, για να ακολουθήσει ο διάλογος: 
  
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπήρξε διαβεβαίωση απο την πλευρά του Υπουργείου Εξωτερικών ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές.

ΚΟΤΖΙΑΣ: Αυτό δε συνέβη ποτέ.Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμοδίων οργάνων.

Ακολούθησε μια θυελλώδης συνεδρίαση με μπηχτές και αλληλοκαρφώματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες o κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο σε προσωπικο τόνο ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και της χώρας, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό του κόμματος του.

Τον υπουργό Άμυνας υπερασπίστηκε πάντως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μέσω επίθεσης που εξαπέλυσε με τη σειρά του ο ίδιος στον…πρώην υπουργό Νίκο Φίλη, για τα όσα ανέφερε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ,  περί ταύτισης Σαλβινι με Καμμένο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top