«Χαμός» στο Υπουργικό Συμβούλιο: Κοτζιάς κατά Καμμένου!

Στήριξη από Παππά στον υπουργό Άμυνας - Δέσμευση των ΑΝΕΛ ζήτησε ο Τσίπρας

Η δριμύτατη κριτική του Υπουργού Εξωτερικών στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, για τα όσα πρότεινε στις ΗΠΑ σχετικά με τα Σκόπια,  έδωσε το στίγμα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες o κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο σε προσωπικο τόνο ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική 
πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και της χώρας,
 λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό του κόμματος του 

Τον υπουργό Άμυνας υπερασπίστηκε πάντως ο  υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μέσω επίθεσης  που εξαπέλυσε με τη σειρά του ο ίδιος στον… πρώην υπουργό Νίκο Φίλη,  για τα όσα ανέφερε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ,  περί ταύτισης Σαλβινι με Καμμένο.  

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος ανέφερε στην τοποθέτησή του:  «Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει απο την αρχή τη θέση μας και  στάση μας  δεν ειναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη.  Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία  δεν θα έρθει στη Βουλή γιατι δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ  στην προσπάθειά  της να ρίξει την κυβέρνηση» φέρεται να πρόσθεσε ο υπουργός  Άμυνας,  σύμφωνα με πληροφορίες.  

Στα  αξιοσημείωτα και ότι η βουλευτής των ΑΝΕΛ και υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέφερε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια δήλωση που στο Μέγαρο Μαξίμου μεταφράζουν ως «Ναι».  

Τσίπρας στο Υπουργικό: Να δρέψουμε τους καρπούς των προσπαθειών 3,5 ετών

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση  στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου  επεσήμανε τα εξής:

-Τόνισε ότι για πρώτη φορά η ελληνική Κυβέρνηση κατέθεσε σχέδιο προϋπολογισμού στη διαδικασία του ευρωπαϊκού εξαμήνου, επιβεβαιώνοντας την καθαρή έξοδο της χώρας από την μνημονική επιτροπεία. 

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι στο σχέδιο καταγράφεται η πρόθεση της κυβέρνησης:

Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι επιτυγχάνεται  ο στόχος του 3,5%  χωρίς το μέτρο αυτό

Να εφαρμοστούν τα μέτρα λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ (δηλαδή στις παροχές)

-Εξέφρασε δε στο πλαίσιο αυτό την εκτίμηση, ότι το σχέδιο της ελληνικής Κυβέρνησης θα γίνει δεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή .

-Παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων για την υλοποίηση της δημοσιονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ με αποκορύφωμα την ψήφιση του προϋπολογισμού.

-Έθεσε ως προτεραιότητα την εκκίνηση των διαδικασιών για την Συνταγματική Αναθεώρηση στις αρχές Νοεμβρίου, στη βάση των προτάσεων του Ιούλη 2016 και των συμπερασμάτων του εθνικού διαλόγου.

-Κλείνοντας, έθεσε  ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα την ανάγκη ενότητας της κυβέρνησης, σε μία περίοδο που μπορεί να δρέψει τους καρπούς μίας προσπάθειας 3,5 ετών, καθώς πλέον βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΑΠΌ ΤΗ ΝΔ 

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από όλους τους υπουργούς να δεσμευθούν ότι δεν υπάρχει σκέψη να ταυτιστούν και δε θα ταυτιστούν ποτέ με τις προσπάθειες «της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς» - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - να ανατραπεί η κυβέρνηση με αφορμή το ονοματολογικό, αλλά με πραγματική αιτία την επιθυμία τους να ανατρέψουν την πορεία εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και ως εκ τούτου, δε θα στηρίξουν ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top