Συνάντηση Μητσοτάκη με δημάρχους για τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ

Η πρόταση της ΝΔ: Πώς ο φόρος κινητών θα μεταφερθεί στους δήμους

O Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΕΛΚ

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ θα έχει στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Κεντρικό θέμα της συζήτησης των δημάρχων με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι η πρόταση της ΝΔ για μεταφορά του φόρου ακινήτων στους δήμους, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης.

Ήδη, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έδωσε μια γεύση από το πώς προτείνει η Πειραιώς να γίνει η μεταφορά και είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους.

«Ο μηχανισμός είσπραξης θα είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Θα εισπράττεται, δηλαδή, από το Κράτος. Η κατανομή θα είναι ανά δήμο με βάση το ποσό που δικαιούται, με βάση τον ΕΝΦΙΑ που αντιστοιχεί στον κάθε δήμο και θα περιλαμβάνει στην πρώτη φάση έναν εξισορροπητικό μηχανισμό, ώστε οι δήμοι να παίρνουν συνολικά το ίδιο ποσό που παίρνουν και τώρα, με τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, αλλά και με την κρατική επιχορήγηση. Οι δήμοι δεν θα χάσουν. Αντιθέτως, θα υπάρχει μια μορφή αλληλεγγύης από τους πλουσιότερους στους λιγότερο πλούσιους δήμους» είπε η κυρία Σπυράκη, μιλώντας στο Epsilon.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top