Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές για Μάτι

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί που θα διατεθεί το ποσό

H καταστροφική πυρκαγια στο Μάτι

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις δωρεές για την πυρκαγιά στο Μάτι.

«Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για το ύψος του ποσού αυτού, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει “πιάσει” το στόχο των 100 εκατ. ευρώ» δηλώνει ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, τονίζοντας πως με το ποσό αυτό «θα μπορούσε να γίνει καινούργιος ο οικισμός».

Όπως εξηγεί, όμως, δεν έχει εκδοθεί ακόμα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) «κι έτσι δεν ξέρουμε τι θα γίνουν αυτά τα χρήματα, αν θα πάνε σε υποδομές ή σε άλλους σκοπούς».

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, στον ερανικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος δεν κατατέθηκαν σχεδόν καθόλου δωρεές, πλην αυτών που προέρχονται από κρατικούς φορείς.

«Επειδή ανησυχούμε ότι θα γίνει το ίδιο με το Ταμείο Μολυβιάτη, ρωτήσαμε τον κ. Σπίρτζη γιατί δεν διαθέτουν τα χρήματα αυτά για την ανοικοδόμηση των σπιτιών και μας είπε ότι όλα κι όλα έχουν συγκεντρωθεί 37 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 από κρατικούς φορείς. , Μας είπε ότι κάποιοι που είπαν ότι θα βάλουν χρήματα δεν τα έβαλαν», δηλώνει ο μηχανικός Τάσος Μπομπόνης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων στο Μάτι.

Όπως είχε ανακοινωθεί ύστερα από το άνοιγμα του λογαριασμού, το Ελληνικό Δημόσιο συμμετείχε με εισφορές 20 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Οικονομικών με 10 εκατ. ευρώ και η Ελληνική Βουλή με 10 εκατ. ευρώ. Στις 26 Ιουλίου η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ανακοινώσει ότι καταθέτει στο λογαριασμό άλλα 5 εκατ. ευρώ, συνολικά δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχουν 45 εκατ., ακόμα και αν δεν είχε γίνει καμία άλλη δωρεά.

Υπεύθυνη για το λογαριασμό της ΤτΕ έχει οριστεί επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, και τους υπουργούς Χρήστο Σπίρτζη και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ξεχωριστοί ερανικοί λογαριασμοί είχαν ανοίξει στους Δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top