Στα μαχαίρια συνταξιούχοι - Αχτσιόγλου για συντάξεις και... πλεόνασμα

Τι απαντά το υπουργείο στη μήνυση για τις εκκρεμείς συντάξεις

H ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Στα μαχαίρια είναι το υπουργείο Εργασίας και οι συνταξιούχοι εξαιτίας της αναμονής έως και 6 ετών για την απονομή σύνταξης.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των διοικητών του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, λέγοντας πως δεν απονέμονται για να δημιουργηθεί το «πολυδιαφημισμένο» πλεόνασμα.

Μήνυση κατά της Αχτσιόγλου για την αναμονή… έξι ετών για σύνταξη!

Το υπουργείο Εργασίας απάντησε κάνοντας λόγο για ανακρίβειες, επισημαίνοντας πως το κόστος των εκκρεμών συντάξεων συνυπολογίζεται στο πλεόνασμα.

Τι καταγγέλει το δίκτυο

Σύμφωνα με το δίκτυο, η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων οφείλεται σε σκοπιμότητα και συγκεκριμένα για να δημιουργείται υπερπλεόνασμα του ΕΦΚΑ και να εμφανίζεται στους δανειστές.

Η καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων φτάνει, όπως τονίζει το ΕΝΔΙΣΥ, τους 27 μήνες για τις κύριες συντάξεις και έως τα έξι έτη για τις επικουρικές και παρά τις συνεχείς εξώδικες οχλήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, αφού αναλύει την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, ζητεί από τον εισαγγελέα να ερευνήσει την τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων εκ μέρους των υπευθύνων σε βάρος των συνταξιούχων επειδή η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων οφείλεται σε σκοπιμότητα και όχι σε αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών.

Τι απάντησε το υπουργείο Εργασίας στους συνταξιούχους

Το υπουργείο Εργασίας απάντησε κάνοντας λόγο για «ανακριβείς αιτιάσεις», επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του 2015 μέχρι και τον προηγούμενο μήνα (8/2018) έχουν καταβληθεί συνολικά 708.341 συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ), ύψους 4,5 δισ.ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το κόστος των εκκρεμών συντάξεων συνυπολογίζεται στο πλεόνασμα.

«Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι αδιαμφισβήτητο και έχει επικυρωθεί από όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Είναι, λοιπόν, απορίας άξιο να αμφισβητούν αυτό το αποτέλεσμα εκείνοι που θα έπρεπε να το υπερασπίζονται», καταλήγει το υπουργείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top