Αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Επoφθαλμιούν την καραμανλική κληρονομιά οι κυβερνητικοί εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Κι αυτοί  (Πάνος Καμμένος, Κατερίνα Παπακώστα, Ευάγγελος Αντώναρος) είναι οι επίδοξοι διεκδικητές της σκέψης του, όπως αυτοσυστήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, διεκδικώντας λίγη απ΄ την αίγλη μιας πολιτικής σχολής που έγραψε ιστορία στην Ελλαδα.

Ποιες ήταν οι αρχές του Καραμανλή; 

-Ήταν μέγας ευρωπαϊστής, έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ,   αγνοώντας τις σειρήνες του λαϊκισμού. Ήταν οπαδός του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού.

-Πίστευε στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά με την παρέμβαση του κράτους. Εθνικοποίησε την Ολυμπιακή, όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν, ενώ οι βιομήχανοι τον κατηγορούσαν για «σοσιαλμανία».

-Ανοίχτηκε στις γειτονικές κομμουνιστικές χώρες και στη Μόσχα, έκλαψε για τη Μακεδονία. 

-Νομιμοποίησε το ΚΚΕ έπειτα από 26 χρόνια παρανομίας ενώ τον διέκρινε ένας πολιτικός πολιτισμός, ακόμη και στα δύσκολα

Την καραμανλική κληρονομιά και τις νοσταλγικές μνήμες που ξυπνά διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού η ΝΔ, ανεξαρτήτως περιόδου και αρχηγού, αφού αυτό θέλουν οι ψηφοφόροι. Όπως φαίνεται όμως την επωφθαλμιούν κι άλλοι. Ακόμη κι όσοι σήμερα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιχείρηση πλαγιοκόπησης της καραμανλικής σκέψης δεν έμεινε στον Πάνο Καμμένο,  αλλά επεκτάθηκε σε όλους τους συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ,  όπως στην Κατερίνα Παπακώστα, αλλά και στον Ευάγγελο Αντώναρο, με τον οποίο ο Πάνος Καμμένος γευμάτισε στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος τους μέσα από την βουτιά στις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή να δείξουν ότι η ΝΔ έχει κάνει δεξιά στροφή και να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Και μπροστά στο σκοπό αγιάζουν τα μέσα... Να κάνουν «λάστιχο» τον καραμανλισμό…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top