Η απάντηση Τσίπρα που πυροδότησε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

«Βασικός στόχος οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 αλλά…»

Παράθυρο για πρόωρες εκλογές άφησε για πρώτη φορά, δημόσια τουλάχιστον, ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε εάν σκέπτεται τετραπλές εκλογές τον Μάιο (ευρωεκλογές, βουλευτικές, νομαρχιακές, δημοτικές) και είπε πως βασικός στόχος του είναι οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2019.

ΔΕΘ: Όλο το πακέτο παροχών του Τσίπρα –Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ, φόρους, μισθούς

«Αυτόν τον σχεδιασμό θα ακολουθήσουμε από εκεί και πέρα βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από την πορεία των πραγμάτων τους επόμενους μήνες, όμως ο σχεδιασμός είναι αυτός και πιστεύω ότι μπορούμε να τον καταφέρουμε», είπε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας πως θέλει να είναι η πρώτη κυβέρνηση που ολοκληρώνει την 4ετία.

Όπως είναι φυσικό, η σκέψη όλων πήγε στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θόδωρος Τοσουνίδης, είχε πει τον περασμένο Ιούνιο πως «ίσως χρειαστεί να ρίξουμε την κυβέρνηση για το Σκοπιανό».

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών να αναμένεται να έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για ψήφιση, εάν περάσει όλα τα προβλεπόμενα στάδια στα Σκόπια, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ήταν λογικό ο κ. Τσίπρας να ρωτηθεί για τον εάν η Συμφωνία μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως εκτιμά τη θέση και τη στάση του Πάνου Καμμένου, «αν και διαφωνώ απόλυτα μαζί του και του το έχω πει».

Ο κ. Τσίπρας είπε πως αντιλαμβάνεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι δεσμευμένος σε μία στάση αρχής, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι «και ο ίδιος καταλαβαίνει τη σημαντική προοπτική που δίνει για τη χώρα η Συμφωνία».

«Επειδή όμως τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά και έχουμε ειλικρινή συνεργασία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα θέσει σε διακινδύνευση την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και την πολιτική σταθερότητα στον τόπο», σημείωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας σε κάθε περίπτωση πως «τον Φεβρουάριο θα αποφασίσουμε με τον κυβερνητικό εταίρο ποια θα είναι η πορεία των πραγμάτων»..  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top