ΔΕΘ: Ο Τσίπρας έριξε… μεταμνημονιακές βολές και μίλησε για ιστορική στιγμή

«Πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που κυβέρνηση θα παρουσιάσει δικό της σχέδιο»

Πρώτη δημοσίευση: 11.13

Για ιστορική στιγμή έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, η οποία άνοιξε τις πύλες της, τονίζοντας πως για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια μνημονίων, η Ελλάδα θα παρουσιάσει δικό της σχέδιο.Ο Αλέξης Τσίπρας στην 83η ΔΕΘ

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, έριξε και δύο βολές σε γήπεδο μπάσκετ στην Έκθεση, πετυχαίνοντας τη μία εν μέσω επευφημιών.

«Μετά από 8 χρόνια μπορούμε πια να σχεδιάσουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας»

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια ιστορική στιγμή διότι είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας, όπως εμείς επιθυμούμε στο πλαίσιο βέβαια το δημοσιονομικό που έχουμε αποφασίσει. Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι νομίζω μια σημαντική στιγμή», είπε ο πρωθυπουργός τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ, στην οποία έδωσε το παρών και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Έκπληξη από Τσίπρα: Ανακοινώνει κατασκευή γηπέδου στη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός στη σύεκψη πριν τη ΔΕΘ

«Είναι μια σημαντική στιγμή και για τη ΔΕΘ και για τη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τα φτερά της και πλέον μπορεί να γίνει η οικονομική εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς αυτό το στόχο», πρόεθσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε πως το όραμά του: είναι να γίνουν η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία η καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Δρακόντεια μέτρα για ΔΕΘ: Διαδήλωση για τη Μακεδονία ενώ θα μιλά ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας πως θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Έριξε βολές και δέχθηκε ανθοδέσμη

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το γήπεδο του εκθεσιακού κέντρου, όπου έπαιζαν δύο μικροί αθλητές με τις φανέλες των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

ΔΕΘ: Ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει βολές

Ο κ. Τσίπρας πήγε προς το σημείο των βολών και έριξε δύο σουτ, πετυχαίνοντας το πρώτο… μεταμνημονιακό του καλάθι.

Νωρίτερα, είχε περιηγηθεί σε περίπτερα της Έκθεσης, όπου - μεταξύ άλλων - επισκέφτηκε και to περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και περίπτερο με ρομποτικές κατασκευές, στο οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΔΕΘ: Ο Αλέξης Τσίπρας στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων

Παράλληλα, δέχθηκε συγκινημένος μία ανθοδέσμη από ένα μικρό αγόρι, με τον κ. Τσίπρα να ευχαριστεί τον πιτσιρικά θερμά και να του δίνει του ένα φιλί στο μέτωπο.

ΔΕΘ: Αγορί δίνει ανθοδέσμη στον Αλέξη Τσίπρα

Εγκαινίασε το περίπτερο των ΗΠΑ

«Στο ταξίδι μου στην Ουάσιγκτον είχα συζητήσει με τον Πρόεδρο Τραμπ για την πολύ μεγάλη σημασία η πρώτη ΔΕΘ μετά την έξοδο της Ελλάδας από την 8ετή περιπέτεια των προγραμμάτων προσαρμογής, που σηματοδοτεί και την επάνοδο της χώρας και της οικονομίας στην ανάκαμψη, να φιλοξενήσει ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ».

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, τιμώμενης χώρας για το 2018 στη ΔΕΘ. Παρόντες ήταν και ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, και πλήθος υπουργών της κυβέρνησης.

«Αφήνουμε πίσω μας την ύφεση και τη λιτότητα και μπορούμε πλέον να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top