Τραμπ-Μέρκελ-Κουρτς «μπροστάρηδες» στη στήριξη σε Ζάεφ

«Μακεδονία» η ΠΓΔΜ για τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον καγκελάριο της Αυστρίας!

Ο  Αμερικανός πρόεδρος  Τράμπ και  οι καγκελάριοι της Γερμανίας και της Αυστρίας οδηγούν την κούρσα της  διεθνούς στήριξης του "ναι" στο δημοψήφισμα των Σκοπίων. 

Ο Ζάεφ  υποδέχθηκε σήμερα τον Σεμπάστιαν Κούρτς και ετοιμάζει μεγάλη γιορτή αύριο για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ. 

 ΚΟΥΡΤΣ: Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"  ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο Κουρτς πήγε για  να δώσει πόντους στον Ζάεφ για το δημοψήφισμα και αποκαλούσε συνεχώς τα Σκόπια, «Μακεδονία» 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΑΜΠ: Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Και ο Πρόεδρος Τράμπ χρησιμοποίησε  επτά φορές τον όρο "Μακεδονία" στην επιστολή που έστειλε στον Σκοπιανό Πρόεδρο Ιβάνοφ ο οποίος όμως απορρίπτει τη συμφωνία. Ο Τράμπ του διαμηνύει ότι πρέπει να περάσει η συμφωνία για να μπουν στο ΝΑΤΟ.

Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ  ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

«Η αναγνώριση αυτή έγινε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια, δε δείχνει υψηλό αίσθημα ευθύνης να μας κατηγορούν εμάς σήμερα γιατί αποκαλείται αυτή η χώρα ακόμα “Μακεδονία”.  Αυτή η χώρα θα ονομαστεί και θα ονομάζεται από το διεθνή παράγοντα και τα κράτη-συμμάχους της χώρας “Βόρεια Μακεδονία”, μόλις επικυρωθεί από τα δύο κοινοβούλια η Συμφωνία των Πρεσπών» διαβεβαιώνει πάντως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς   

Ο κ. Κοτζιάς καθησυχάζει ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να «κολλήσει» στο ελληνικό κοινοβούλιο, κάτι που ο Ζάεφ δε θέλει ούτε να το διανοηθεί.

Την ώρα που οι Σκοπιανοί θα… χορεύουν όμως σε μεγάλη γιορτή, παρουσία της καγκελαρίου Μέρκελ, στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, θα γίνεται  το συλλαλητήριο. 

Ο κόσμος θα  συγκεντρωθεί στην παραλία, μακριά  από το Βελλίδειο για να απομονωθούν τυχόν ακραία στοιχεία. 

Ο Νίκος Κοτζιάς είπε ευθέως ότι στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και ακροδεξιές δυνάμεις προκαλώντας την αντίδραση των διοργανωτών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top