Καμμένος: Να δώσει ένα μέτρο ο καθένας να ανοίξουν δρόμοι προς τη θάλασσα

Οδοιπορικό στον τόπο της καταστροφής έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Οδοιπορικό στον τόπο της καταστροφής στη Ραφήνα έκανε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελο Μπουρνούς και του αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ. Καμμένος επισκέφτηκε τα σημεία στα οποία έχουν ενεργό ρόλο οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων του στρατού που έχει στηθεί στην περιοχή, από τα οποία φεύγουν τα 18 περίπολα του στρατού που χτενίζουν την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Ραφήνα ο Καμμένος: Κάνει αυτοψία στους δρόμους και τις γειτονιές

Στη συνέχεια, πήγε στο κινητό μαγειρείο που προετοιμάζει φαγητό για τους κατοίκους, δίνονται 300 μερίδες φαγητού μεσημέρι και βράδυ.

Ο ίδιος βρέθηκε και στα ΚΑΑΥ (Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας) Αγίου Ανδρέα, τα οποία εκκενώθηκαν αμέσως μόλις η φωτιά απείλησε την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Μπουρνούς υπογράμμισε πως αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε έμφαση στην κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς έχει εκδοθεί δελτίο εκτάκτων καιρικών φαινομένων για την περιοχή.

Κατά την αυτοψία του στην περιοχή, υπήρξε ένταση με πολίτες που αγανακτισμένοι τα έβαλαν με τον κρατικό μηχανισμό.

Ο κ. Καμμένος είπε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν το παρών από την πρώτη στιγμή, ενώ κάλεσε τους πολίτες «να δώσετε ένα μέτρο από την περιουσία σας» προκειμένου να ανοιχθούν δρόμοι προς τη θάλασσα. Όπως είπε, πρέπει να αλλάξει η ρυμοτομία στην περιοχή για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στο μέλλον.

Εντός της ημέρας θα επισκεφτούν το δημαρχείο Ραφήνας ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top