Σκληρή απάντηση Κοτζιά στη Μόσχα για τις απειλές

«Η συνεχής ασέβεια της Ρωσίας στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει»

Σκληρή απάντηση έδωσε στις σημερινές δηλώσεις της εκπροσώπου του Υπουργείου  Εξωτερικών  της Ρωσίας Μ. Ζαχάροβα οποία απείλησε με αντίποινα την Ελλάδα για την έκδοση των Ρώσων διπλωματών)  το ελληνικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:    «Η  συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του, απαντώντας στην εκπρόσωπο  του ρωσικού ΥΠΕΞ: 

«Οι σημερινές δηλώσεις της Εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική.

Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα. Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποι τους».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top