Απειλές ΥΠΕΞ Ρωσίας κατά Ελλάδας: Τέτοια περιστατικά δεν ξεχνιούνται

Για «βρώμικα παιχνίδια» μίλησε η εκπρόσωπος Ζαχάροβα – Επίθεση στον Ζάεφ

(φωτογραφία AP: Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα)  

Η Μόσχα κατανοεί ότι έχει ασκηθεί έντονη πίεση στην Ελλάδα για να απομακρύνει τους Ρώσους διπλωμάτες, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass. Σε άλλο σημείο όμως η διπλωμάτης άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κυρώσεις κατά της χώρας μας, εκφράζοντας  τη λύπη της  για την απόφαση της Ελλάδας και  σημειώνοντας ότι τέτοια περιστατικά στις διμερείς σχέσεις "δεν ξεχνιούνται".  "Δυστυχώς, όλα αυτά επηρεάζουν τις  διμερείς σχέσεις χωρίς να προσθέτουν τίποτα εποικοδομητικό", πρόσθεσε.

"Γνωρίζουμε καλά ότι η πίεση που αντιμετώπισε η Ελλάδα ήταν πολύ ισχυρή”  δήλωσε η  διπλωμάτης, η οποία  ανέφερε ότι "η Αθήνα κατάφερε να αντέξει τα πρώτα κύματα πιέσεων".    

 Η Ζαχάροβα μίλησε ακόμα για «βρώμικα παιχνίδια» στα οποία ενεπλάκησαν άλλα κράτη, κατανομάζοντας ευθέως τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ,.  

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Ζόραν Ζάεφ. 

«Είμαστε έκπληκτοι από τις δηλώσεις του προέδρου της πΓΔΜ Zoran Zaev, που υποστήριξε ότι ορισμένοι φιλορώσοι επιχειρηματίες φέρονται να χρηματοδοτούν αντιδημοκρατικές διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα».   Όπως συμπλήρωσε  «αυτοί οι τελευταίοι αβάσιμοι ισχυρισμοί έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτήσουν τα αντι-ρωσικά συναισθήματα». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top