Ανθελληνικό παραλήρημα του ψευδομουφτή Κομοτηνής στο τουρκικό προξενείο

Χαρακτήρισε ως «εισβολείς» τον ελληνικό στρατό που επιβιβάσθηκε στη Μ. Ασία

Ανθελληνικό παραλήρημα του ψευδομουφτή Κομοτηνής

Σε ένα προκλητικό, ανθελληνικό παραλήρημα επιδόθηκε ο ψευδομουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Θράκης, Ιμπραήμ Σερήφ.

Κατά τη διάρκεια τη διάρκεια ομιλίας του την Κυριακή 15 Ιουλίου, στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, με αφορμή την επέτειο δύο ετών από την απόπειρα πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει για ακόμη μια φορά τον τουρκισμό του.

Χαρακτήρισε ως «εισβολείς» τον ελληνικό Στρατό που επιβιβάσθηκε στη Μικρά Ασία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και «νίκη» το «σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών» και την απώλεια για την Ελλάδα των εδαφών της Ανατολικής Θράκης και της περιοχής της Σμύρνης.

«Όλοι σας ξέρετε πως τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας χαράχθηκαν με τον Βαλκανικό πόλεμο του 1912. Δύο χρόνια μετά από τον Βαλκανικό πόλεμο, το 1914 άρχισε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μετά από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εδάφη της σημερινής Ανατολίας κατελήφθησαν και εγκαταστάθηκαν εκεί οι εισβολείς. Αργότερα το 1920, με το σύνθημα ‘’Το Τσανάκαλε δεν περνιέται’’, υπήρξαν 250 χιλιάδες μάρτυρες και ηττήθηκαν αυτοί που θέλανε να κομματιάσουν την Ανατολία. Την μέρα εκείνη κομματιάστηκε και η Συνθήκη των Σεβρών. Φτάνοντας στο 1923, ο άνθρωπος της Ανατολίας όντας νικητής αποκόμισε μια σειρά από κέρδη» είπε ο ψευδομουφτής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top